Antena 3 CNN Actualitate Profesori români concediaţi, în urma unor acuzaţii de plagiat de la cadre didactice din străinătate

Profesori români concediaţi, în urma unor acuzaţii de plagiat de la cadre didactice din străinătate

Profesori români concediaţi, în urma unor acuzaţii de plagiat de la cadre didactice din străinătate
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Feb 2011   •   21:54

Trei profesori au fost daţi afară de la Universitatea din Craiova după ce au fost găsiţi vinovaţi de plagiat. Profesorii universitari obişnuiau să copieze articole pe care le publicau în diverse reviste sau le prezentau la conferinţe. Scandalul a ieşit la iveală după ce mai mulţi profesori din ţară şi din străinătate au sesizat Universitatea din Craiova că le-au fost furate materialele.

Anul trecut, Universitatea din Craiova a primit sesizări, de la organizatorii unor conferinţe din România dar şi de la profesori din Turcia şi China, care reclamau că lucrările lor sunt copiate. Vizaţi de sesizări erau doi profesori de la Facultatea de electromecanică şi unul de la cea de mecanică.

Într-una dintre situaţii a fost vorba de plagiat sută la sută de plagiat. Adică, profesorii foloseau în întregime lucrările altora.

Colegii dascalilor prinsi că au plagiat se declară dezamagiti de cele intamplate. Pe studenţi însă, nu îi surprinde nimic.

Dupa cele intamplate, Comisia de Etica a Universitatii din Craiova a decis imediat desfacerea contractelor de munca. În timpul anchetei, doi dintre profesori si-au demisiile, insa cel de-al treilea spera să aibă câştig de cauză în justitiei.

 

×
Subiecte în articol: profesori Craiova plagiat
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close