Antena 3 CNN Actualitate Vreme caldă la sfârşitul lunii martie. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Vreme caldă la sfârşitul lunii martie. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Prognoza meteo. Vremea va fi caldã pentru sfârşitul lunii martie.

Vreme caldă la sfârşitul lunii martie. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    28 Mar 2020   •   18:25

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în vestul, centrul, nord-vestul ţãrii, iar ziua şi în extremitatea de sud-est. Se vor semnala ploi sub formã de aversã, însoţite şi de descãrcãri electrice, local în zonele de munte, dar mai ales în Carpaţii Occidentali şi pe arii mai restrânse în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, trecãtor se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, ziua cu unele intensificãri la munte şi de scurtã duratã în timpul ploilor, iar spre sfârşitul intervalului în nordul Moldovei şi în Crişana.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre -2...-3 grade, unde vor mai fi condiţii de brumã.

Prognoza meteo pentru luni, 30 martie 2020

Vremea se va rãci accentuat în vestul, nordul şi centrul ţãrii, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, iar în rest va fi în continuare cald pentru aceastã datã. Înnorãrile vor fi în general persistente, cu excepţia regiunilor sudice şi sud-estice, unde ziua, cerul se va menţine variabil. Temporar se vor semnala precipitaţii în zonele de munte şi în centrul teritoriului, local în est şi pe arii restrânse în rest. La munte, treptat vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni, pe parcursul zilei vor fi mai ales ploi, apoi se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare şi în Transilvania, Moldova, Maramureş şi izolat în zona subcarpaticã a Munteniei.

Se va depune strat nou de zãpadã, îndeosebi în zonele montane şi submontane. Vântul va prezenta intensificãri în cea mai mare parte a ţãrii, cu viteze mai mari în est şi sud-est, dar şi pe crestele montane, unde trecãtor va spulbera zãpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în nordul Moldovei şi 20 de grade în sudul şi estul Munteniei şi în vestul Dobrogei, iar cele minime, în general, între -5 şi 5 grade.

Prognoza meteo pentru marți, 31 martie 2020

Valorile termice vor scãdea accentuat în cea mai mare parte a ţãrii, astfel cã vremea va deveni deosebit de rece pentru ultima zi a lunii martie în toate zonele; temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 8 grade, iar cele minime între -9...-7 grade în depresiunile din nord-vest şi centru şi 3 grade pe litoral. Cerul va avea înnorãri ziua în mare parte a teritoriului, iar noaptea se va degaja treptat în nord şi nord-vest, unde vor fi condiţii de brumã.

Precipitaţiile vor fi frecvente şi în general moderate cantitativ la munte, în centru şi în sud-vest; în zonele montane şi în Transilvania va ninge, iar în Oltenia, sudul Banatului şi vestul şi nordul Munteniei la început vor fi şi ploi sau lapoviţã, apoi predominant ninsori; se va depune strat de zãpadã care local va fi consistent.

Precipitaţii slabe se vor semnala pe alocuri şi în regiunile sud-estice unde vor fi ploi, lapoviţã şi trecãtor ninsoare şi izolat în vest şi în nord, predominant ninsori.

Vântul va sufla moderat, cu intensificãri la munte, la altitudini mari, unde trecãtor va viscoli ninsoarea, dar local, mai ales în prima parte a zilei, şi în sud-est, amplificând senzaţia de rece.
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close