Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo pentru weekend. Vești proaste de la meteorologi

Prognoza meteo pentru weekend. Vești proaste de la meteorologi

Prognoza meteo pentru weekend. Vești proaste de la meteorologi
Sursa foto: foto: Pixabay.com
25 Aug 2018   •   09:27

Vreme capricioasă în weekend. Foarte cald în multe zone, după care vor lovi furtunile.

ANM a emis o avertizare de instabilitate atmosferică, ploi torențiale și vijelii, care va fi în vigoare până duminică la ora 23.00.

În intervalul menționat, îndeosebi după-amiaza și seara, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 35 - 40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente sâmbătă - în special în regiunile vestice şi nord-vestice, iar duminică - mai ales în jumătatea de vest a teritoriului, precizează ANM.

Sambata (25 august)

Vremea se va menţine cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar disconfortul termic va fi mai ridicat în regiunile vestice şi sudice, unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va putea depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie, mai ales dupã-amiaza şi seara, local, în zonele de deal şi de munte, în regiunile vestice, nord-vestice, în centru şi pe spaţii mici în restul teritoriului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade, iar cele minime în general între 11 şi 21 de grade.

Duminica (26 august)

Vremea cãlduroasã va persista în mare parte din ţarã, însã dupã orele prânzului gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere în vestul, nordul, centru ţãrii, la deal şi la munte şi se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi va cãdea grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala pe spaţii mici.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 şi 23 de grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close