Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum va fi vremea de 1 Decembrie
Sursa foto: foto: Pixabay.com
30 Noi 2017   •   07:47

Joi (30 noiembrie)

Vremea va fi în general închisã, iar aria precipitaţiilor va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a ţãrii. În zona montanã vor fi ploi, ninsori şi lapoviţã şi se va forma polei, iar în restul teritoriului, va ploua. În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei şi local în Transilvania, cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Pe arii restrânse, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare pe parcursul zilei şi la începutul nopţii, în majoritatea regiunilor. Vor fi rafale de peste 60-70 km/h; în Banat şi pe litoral, peste 70-80 km/h, iar la munte, la altitudini mari, unde se va depune strat consistent de zãpadã, viteza vântului va depãşi 90 km/h şi va viscoli. Temperatura aerului va marca o creştere, mai ales la valorile nocturne. Astfel, maximele se vor încadra între 1...2 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în sudul Dobrogei, iar minimele, în general, între 1 şi 11 grade. Dimineaţa, va fi ceaţã în zonele joase de relief, însã pe arii restrânse

Vineri (1 decembrie)

Vremea se va menţine în general închisã, iar regimul termic nu se va modifica semnificativ, faţã de cel din intervalul precedent. Vor cãdea precipitaţii în sudul, centrul şi estul ţãrii şi local în celelalte regiuni. La munte, vor fi mai ales ninsori şi lapoviţã; în vest, nord şi centru vor predomina ploile, iar în restul teritoriului, vor fi doar ploi. Izolat, cantitãţile de apã mai pot fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri în sud-estul, sudul şi estul ţãrii, precum şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, mai ridicate în Dobrogea, iar minimele între -2 grade în depresiuni şi 10...11 grade, pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, va fi ceaţã.

Sâmbătă (2 decembrie)

Vremea se va menţine în general închisã. Temporar, în sud, local în est şi centru şi pe arii restrânse în rest, se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi - mixte la munte şi în nord, unde pe spaţii mici vor putea favoriza depuneri de polei, în a doua parte a intervalului, şi mai ales ploi în restul teritoriului. Cantitãţile de apã ce se vor acumula, îndeosebi în sud-est şi în masivele sudice, local, vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare, îndeosebi ziua, în Bãrãgan, Dobrogea şi în sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade, mai ridicate spre 16...17 grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor avea valori de la -5...-4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã la 11...12 grade pe litoral.

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close