Antena 3 CNN Actualitate Vine frigul în România! Temperaturile scad brusc de la o zi la alta

Vine frigul în România! Temperaturile scad brusc de la o zi la alta

Vremea se răcește puternic în România. Temperaturile scad brusc și vin ploile în mai multe zone ale țării.

Vine frigul în România! Temperaturile scad brusc de la o zi la alta
Sursa foto: Germanovich / Getty Images
de Laura Dinu    |    01 Noi 2023   •   09:34

Un front atmosferic rece, asociat unei depresiuni atlantice, va determina o scădere bruscă a temperaturii, intensificări ale vântului și ploi în mai multe regiuni din țară, începând de marți după-amiaza. 

Frontul va traversa România începând din după-amiaza și seara zilei de marți, 31 octombrie, până miercuri, 1 noiembrie, și va fi însoțit de averse și intensificări temporare ale vântului, cu rafale de până la 40 - 60 km/h. 

Deplasarea frontului va fi rapidă, de aceea ploile vor dura destul de puțin. Totuși, pe spații restrânse din Crișana, Maramureș, estul Transilvaniei, Oltenia și Moldova, cantitățile de apă pot atinge până la 15 - 20 l/mp. Și în Capitală vor fi posibile câteva ploi slabe în timpul nopții și dimineața devreme. 

Miercuri, vremea se va răci considerabil în jumătatea nordică a țării. Temperaturile maxime vor fi chiar și cu 10 grade mai mici decât cele de marți și nu vor depăși 14 - 18 grade.

Aerul rece va pătrunde joi și în sudul țării, iar local vor mai fi unele intervale cu precipitații, scrie meteoradar.ro.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close