Antena 3 CNN Actualitate Vremea se strică și mai tare în România! Urmează frig, ploi și ninsori

Vremea se strică și mai tare în România! Urmează frig, ploi și ninsori

Meteorologii anunță vreme rea în perioada următoare, cu temperaturi scăzute, ploi și ninsori.

Vremea se strică și mai tare în România! Urmează frig, ploi și ninsori
Sursa foto: MarianVejcik / Getty Images
de Laura Dinu    |    13 Noi 2023   •   09:49

Mai mulți cicloni vor aduce o vreme umedă și răcoroasă în următoarea perioadă, cu vânt și ploi abundente în unele regiuni. Și temperaturile încep să scadă tot mai mult, chiar dacă vor fi și intervale cu soare. 

O serie de depresiuni atmosferice vor afecta România în această săptămână. Din acest motiv, vom avea parte de o succesiune de zile umede și mohorâte, urmate de perioade cu vreme mai bună, dar cu temperaturi modeste și vânt destul de puternic în unele zone, anunță meteoradar.ro.

Ninsori la munte

Săptămâna începe cu vreme rece și mohorâtă în regiunile intracarpatice, unde sunt așteptate câteva ploi și averse slabe, dar și ninsori la munte. În sud și est vor fi și perioade cu soare, iar marți va fi destul de cald pentru noiembrie, cu maxime cuprinse între 15 și 20 de grade. Câteva averse vor fi posibile și în regiunile estice, dar pe spații mai restrânse. 

Ploi în mare pare din țară

Miercuri, un ciclon atlantic va aduce din nou ploi slabe și moderate în mare parte din țară. Local, în vest, nord și centru, sunt prognozate ploi însemnate cantitativ, de până la 20 - 30 l/mp în zonele joase și chiar mai mult în unele zone de munte. 

După mijlocul săptămânii, urmează o nouă perioadă cu vreme mai calmă, în care soarele își va face apariția printre nori. Nu va fi însă prea cald. Joi, termometrele vor arăta în jur de 7 - 10 grade în jumătatea nordică a țării și 11 - 15 grade în vest și sud, iar vineri va fi un pic mai rece. 

Ploi abundente în weekend 

Un ciclon mediteranean puternic va traversa în acest weekend Peninsula Balcanică. Acesta ar putea aduce ploi abundente și în România, cel puțin în unele regiuni. La munte, iar izolat și în unele zone de deal, sunt posibile și ninsori. 

Totuși, traiectoria exactă a depresiunii nu este cunoscută încă. În cazul în care ciclonul va fi mult mai la sud de țara noastră, este posibil să plouă mai puțin decât indică în prezent majoritatea modelelor meteorologice. 

O nouă încălzire săptămâna următoare

După zilele reci și umede din weekend, săptămâna viitoare începe cu o încălzire ușoară. Totuși, vremea pare să răcească din nou pe la mijlocul săptămânii. Unele modele meteorologice anticipează o răcire puternică, dar deocamdată acest scenariu pare mai puțin probabil. 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close