Programul național "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate", aprobat de Guvern

de D.D.    |    15 Apr 2015   •   14:30
Programul național "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate", aprobat de Guvern Foto: Agerpres
Programul național "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate" a fost aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri. Programul se va derula pe o perioadă de șapte ani şi va dispune de o finanțare de la bugetul de stat de aproximativ 200 de milioane de euro, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

"Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre privind aprobarea programului național "Sprijin la bacalaureat, acces la facultate". Este un program care se întinde pe șapte ani de zile, cu o finanțare asigurată de la bugetul de stat de aproximativ 200 de milioane de euro. Și își propune reducerea abandonului în primii ani de facultate, precum și accesul mai accelerat la studiile superioare, inclusiv prin ridicarea procentului de promovabilitate la bacalaureat", a declarat Calotă, citat de Agerpres.

Programul se adresează liceelor și unităților de învățământ superior de stat.

"Programul se adresează liceelor și facultăților care vor organiza activități potrivit specificului pedagogic al fiecăruia cu scopul de a spori coeficientul de promovabilitate la bacalaureat. Se intenționează ca acesta să ajungă la 59%, minim, pentru cele mai slabe licee. Și pentru a se reduce gradul de abandon școlar în anul I și II de facultate, care este destul de accentuat. Deci, se adresează liceelor și unităților de învățământ superior de stat", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Hotărârea de guvern prevede că "prin ordin al ministrului se vor aproba în mod expres, direct, cuantumurile de asistență destinate liceelor și instituțiilor de învățământ superior".

"Nu se acordă persoanelor, aș vrea să precizez", a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.x close