Antena 3 CNN Actualitate Proiect PSD: Declarație de avere pentru toți românii. Adrian Câciu, anunț de ultimă oră

Proiect PSD: Declarație de avere pentru toți românii. Adrian Câciu, anunț de ultimă oră

Un proiect exploziv stă pe masa ministrului de finanțe. În direct la Antena 3, ministrul Adrian Câciu este întrebat despre introducerea declarațiilor de avere pentru toți românii. Acesta nu a negat și a povestit momentul în care va fi introdusă această declarație de avere obligatorie pentru toți românii.

Proiect PSD: Declarație de avere pentru toți românii. Adrian Câciu, anunț de ultimă oră
Sursa foto: Getty
de Gabriel Dano    |    06 Dec 2021   •   17:29

"Anul viitor, exclus. Trebuie să înțeleagă toată lumea: noi vom discuta o altă abordare fiscală din perspectiva aceasta în momentul în care avem digitalizare totală pe economie, nu numai pe instituții", a declarat ministrul Adrian Câciu, în exclusivitate la Antena 3.

În negocierile de la Palatul Parlamentului, PSD a venit cu ideea unor declarații de avere care să fie completate de toți românii. Soluția a fost agreată, de principiu, de PNL, dar ambele partide s-au blocat la modul în care s-ar putea implementa.

Liderii PNL și PSD s-au blocat când s-a discutat cum va arăta noua declarație de avere și cum va fi completată.

„România are mulți oameni în mediul rural. Când completează declarația e foarte important, înainte să taie porcul sau după. Oamenii vor avea multe probleme cu astfel de chestiuni. O altă problemă este cu centralizarea acestor declarații de avere. Ele ar trebui să aibă un format standard, ca să poată fi ușor introdus”, au explicat sursele citate.

Ideea apariției unei declarații de avere pentru toți românii a fost în discuție și în timpul guvernării PSD, varianta fiind susținută de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici. Și atunci s-a renunțat la implementare, deoarece nu s-a găsit o soluție pentru aplicare.

 

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu
Parteneri
Horoscop 21 martie 2023. Zodiile care dau lovitura!
x close