Antena 3 CNN Actualitate Proiectul de majorare a ajutorului pentru mame a fost adoptat de parlamentari

Proiectul de majorare a ajutorului pentru mame a fost adoptat de parlamentari

Proiectul de majorare a ajutorului pentru mame a fost adoptat de parlamentari
15 Oct 2008   •   09:04

Parlamentarii au adoptat miercuri proiectul de lege privind majorarea ajutorului pentru mame cu 171 de voturi pentru şi niciun vot împotrivă. Majoritatea femeilor parlamentar au luat cuvântul în cadrul şedinţei şi au sustinut că această lege încurajează natalitatea. Legea va merge spre promunlgare la Traian Băsescu şi va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2009 dacă preşedintele României decide să o promulge.
Legea adoptată prevede un ajutor pentru mame care vor primi 85 la sută din salariu în cei doi ani în care au grijă de copil după naştere. În prezent, mamele primesc pentru creşterea copilului 600 de lei, iar până la împlinirea vârstei de doi ani copilul beneficiază, suplimentar, în fiecare lună, de 200 de lei. Propunerea legislativa le include şi pe mamele minore sau studente.
Această prevedere a fost contestată însă de Ministerului Muncii, care este de părere că prin aceasta tinerele mame sunt încurajate să rămână însărcinate, doar pentru a obţine această sumă de bani şi să renunţe la studii. Asta în condiţiile in care ţara noastră se află pe locul doi în Europa la numărul de naşteri în rândul minorelor dupa Marea Britanie.
Antena3

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close