Antena 3 Actualitate Pronunţarea pe legea privind reprezentarea României la UE, amânată de magistraţii CCR pentru 19 septembrie

Pronunţarea pe legea privind reprezentarea României la UE, amânată de magistraţii CCR pentru 19 septembrie

10 Iul 2012   •   17:45
Pronunţarea pe legea privind reprezentarea României la UE, amânată de magistraţii CCR pentru 19 septembrie
Sursa foto: Foto: Mediafax

Curtea Constituţională a amânat până pe 19 septembrie decizia privind neconstituţionalitatea Legii de cooperare între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, care prevede că Parlamentul stabileşte cine merge la Consilul European, în cazul în care preşedintele şi premierul nu se înţeleg, Informează Mediafax.
   
CCR va lua o decizie privind sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Legii privind cooperarea între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, formulată de un număr de 26 senatori aparţinând Grupului Parlamentar al PDL în data de 19 septembrie.
   
Amânarea a fost decisă, marţi, de judecătorii Curţii, care ar fi trebuit să ia în discuţie în această zi sesizarea democrat-liberalilor.
   
Plenul Senatului a adoptat, la finele lunii iunie, legea privind cooperarea între Guvern şi Parlament în domeniul afacerilor europene, care prevede că Parlamentul stabileşte cine merge la Consilul European, în cazul în care preşedintele şi premierul nu ajung la un acord.
   
Potrivit modificărilor aduse în comisiile reunite, conducătorul delegaţiei României la reuniunile Consiliului European este preşedintele României sau premierul.
   
Stabilirea conducătorului delegaţiei României la reuniunile Consiliului European se face prin acord între Guvernul României şi Instituţia Prezidenţială, cu cel puţin 20 de zile lucrătoare înainte de data reuniunii.
   
Proiectul prevede că, în situaţia în care acordul privind participare la Consiliul European nu se realizează în termen, Parlamentul, în şedinţa comună a celor două Camere, desemnează conducătorul delegaţiei României la respectiva reuniune a Consiliului European.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close