Antena 3 CNN Actualitate Propaganda de la Moscova și Budapesta, analizată de Academie. Dan Dungaciu, specialist în geopolitică: „România este slab pregătită”

Propaganda de la Moscova și Budapesta, analizată de Academie. Dan Dungaciu, specialist în geopolitică: „România este slab pregătită”

Propaganda de la Moscova și Budapesta, analizată de Academie. Dan Dungaciu, specialist în geopolitică: „România este slab pregătită”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
03 Mai 2017   •   10:17

Academia Română şi-a făcut laborator de analiză a „războiului informaţional”. Un grup de cercetători vor diseca mesajele şi strategiile de propagandă folosite în spaţiul românesc şi european, de către Rusia si Ungaria.

Cu Moscova identificată ca principal promotor al războiului informaţional, iar Budapesta ca intermediar care foloseşte aceleaşi tactici pentru a-şi promova agenda în ce priveşte Transilvania, academicienii au tras un semnal de alarmă asupra faptului că ţara noastră pare să ignore această realitate a propagandei.

Experţii arată că, deocamdată, România rezistă acestui război, din simplul motiv că oamenii nu au încredere în Federaţia Rusă şi în mesajele care sunt transmise de acolo. Ei avertizează însă că, în timp, această situaţie s-ar putea schimba.

Invitat în emisiunea Previziuni, Dan Dungaciu, profesor de geopolitică, a explicat care sunt interesele altor state în România.

„Avem convingerea că în maximum un an de zile vor fi multe teme care vor exploda în față. În fața unui stat care oricum este șubrezit, oricum are mari probleme de funcționalitate, iar într-un an de zile se va pune pe umerii lui o altă problemă complicată și care va fi gestionată cu greu. Mă refer aici în principal la 2018, dar și 2020, sunt două centenare care se bat cap în cap și în care fiecare actor implicat își construiește instituțiile de riposte sau de reacție. Din punctul ăsta de vedere, România este slab pregătită. Nu vorbim doar de disputa bilaterală, Budapesta-București, care a debutat deja prost și care ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă pentru politicienii din România”, a declarat Dungaciu.

 

 

×
Subiecte în articol: previziuni România
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close