Antena 3 CNN Actualitate Protest în Piața Victoriei, împotriva Guvernului: "Tăiați pensiile speciale!"

Protest în Piața Victoriei, împotriva Guvernului: "Tăiați pensiile speciale!"

Vineri, 25 iunie, va avea loc o manifestație intitulată „Tăiați pensiile speciale - Hai la protest!”. Protestul se va desfășura începând cu ora 19.00, în Piața Victoriei. 

Protest în Piața Victoriei, împotriva Guvernului: "Tăiați pensiile speciale!"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    24 Iun 2021   •   23:43

Cu privire la acest protest, Angi Șerban a făcut câteva precizări. „Guvernanții s-au bătut cu pumnii în piept în campaniile electorale că, dacă îi votăm, una dintre treburile urgente pe care o vor rezolva va fi să taie pensiile speciale. Timpul a trecut, iar ei pare că au cam uitat de promisiuni! Acum, mulți strigă pe rețelele sociale că vor ca pensiile speciale să fie tăiate! Bun! Foarte bun, chiar!

Pe 25 iunie, începând cu ora 19:00. În draga noastră Piața Victoriei”, a spus Angi Șerban, unul dintre coordonatorii proiectului „Coruptia ucide”.

Orban: Desființarea pensiilor speciale ale primarilor nu reprezintă o urgență. Nu s-a ajuns la un acord în coaliţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, pe 7 iunie, că nu s-a ajuns la un acord în coaliţia de guvernare privind pensiile şi a adăugat că se lucrează la un proiect referitor la toate categoriile de pensii speciale - ocupaţionale, indemnizaţii de diferite tipuri.

„Nu s-a discutat (despre pensii - n.r.). (...) Deocamdată nu am ajuns la un acord în coaliţie cu privire la un punct de vedere. Când vom ajunge la un acord, vom anunţa punctul de vedere comun”, declarase Ludovic Orban. 

Întrebat dacă s-a discutat în coaliţie despre pensiile speciale ale primarilor, el a răspuns că nu, adăugând că se lucrează la un proiect.

„Deci nu sunt în plată pensiile speciale. Noi lucrăm la un proiect de lege care vizează toate categoriile de pensii - ocupaţionale, indemnizaţii de diferite tipuri. Deocamdată nu este o presiune legată de pensiile speciale, pentru că ele nu sunt în plată. (...) Evident că este o dezbatere, pregătim, numai că nu este un lucru simplu, pentru că trebuie să facem analiza tuturor hotărârilor Curţii Constituţionale, să vedem exact spaţiul pe care îl avem pentru fiecare categorie de pensie specială, astfel încât să venim cu o soluţie care să stea în picioare şi care să reziste unui control constituţional”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.  

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close