Antena 3 CNN Actualitate Proteste la spitalele din toată ţara, faţă de decizia de comasare a acestora

Proteste la spitalele din toată ţara, faţă de decizia de comasare a acestora

Proteste la spitalele din toată ţara, faţă de decizia de comasare a acestora
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Feb 2011   •   10:25

Săptămâna începe cu proteste în mai multe spitale din ţară care vor fi comasate. În Bucureşti, cadrele medicale de la spitalul Caritas vor ieşi în stradă, iar acţiuni similare vor avea loc şi la Turda sau la Babadag. Măsurile sunt necesare pentru reabilitarea sistemului de sănătate, spune ministrul sanatatii, Cseke Attila.

Protestul de la spitalul Caritas din Capitalã nu are obiect, spune ministrul Sănătăţii Cseke Attila. Oficialul susţine că instituţia sanitară nu va fi desfiinţată, ci doar relocată.

În ultimele zile au avut loc proteste la mai multe spitale din ţară, vizate de comasare. În Babadag, sute de oameni s-au adunat în faţa singurului spital din zonă, ameninţat acum cu închiderea.

Oamenii spun că desfiinţarea spitalului ar însemna condamnarea la moarte pentru mulţi dintre ei.

Localnicii din Babadag ameninţă însă, cu noi proteste dacă decizia de comasare a spitalului nu va fi anulată.

Pe lângă spitalele care ar urma să fie comasate  alte unităţi medicale au fost nevoite să-şi închidă porţile după ce imobilele în care funcţionau au fost retrocedate foştilor proprietari.

Numai în Capitală, patru spitale au fost închise în ultimii cinci ani. Este vorba despre Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice, Sectia externă a Spitalului Sfîntul Ştefan din Şoseaua Alexandriei, Policlinica Batiştei dar şi o parte din Spitalul Caritas, care acum ar urma să devină azil de bătrâni.

 


×
Subiecte în articol: spitale proteste comasare
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close