Antena 3 CNN Actualitate Proteste și în țară. Câteva mii de români, la Sibiu, Brașov, Iași și Bistrița

Proteste și în țară. Câteva mii de români, la Sibiu, Brașov, Iași și Bistrița

Proteste și în țară. Câteva mii de români, la Sibiu, Brașov, Iași și Bistrița
10 Aug 2018   •   19:44

Manifestaţii la care participă sute de protestatari au loc vineri seara, în jurul orei 19,00, în unele oraşe din ţară cum ar fi Sibiu, Braşov, Iaşi şi Bistriţa. 

Peste 2.000 de oameni s-au strâns vineri seara, în Piaţa Unirii din Sibiu, la mitingul Diasporei, majoritatea fiind cu steaguri şi vuvuzele. "PSD, ciuma roşie!", "Demisia!", "Jos Dragnea!" sunt doar câteva din scandările care se aud la Sibiu. Acest miting este autorizat de Primărie să aibă loc până la ora 22,00. 

În zona centrală a municipiului Cluj-Napoca erau adunaţi după ora 19,00 în jur de 1.000 de protestatari. Ei poartă steaguri tricolore, pancarte cu mesaje anti-PSD şi cer demisia Guvernului. 

Peste 300 de ieşeni erau prezenţi în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii. Ei spun că s-au solidarizat cu manifestaţia de la Bucureşti, din Piaţa Victoriei, şi scandează lozinci antiguvernamentale. 

La Braşov peste 200 de persoane protestează vineri, în faţa Prefecturii, începând cu ora 18.00, împotriva Coaliţiei PSD-ALDE şi a Guvernului. Protestatarii poartă steaguri tricolore şi fluieră din vuvuzele. Ei scandează ''PSD-ciuma roşie'', ''Demisia'', ''Demisia'', ''Uniţi, salvăm toată România'', ''Fără penali la guvernare şi în funcţii publice''. Protestul se desfăşoară fără incidente. 

Aproximativ 200 de persoane erau adunate, după ora 19,00, în faţa Palatului Administrativ din Bistriţa, la o manifestaţie de protest împotriva coaliţiei de guvernare şi de solidaritate cu mitingul diasporei din Capitală. Protestatarii agită steaguri tricolore şi folosesc vuvuzele şi portavoci pentru a se face auziţi. 

Circa 500 de persoane s-au adunat la protestul antiguvernamental din Timişoara, în jurul orei 19,30. Oamenii flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene şi scandează lozinci împotriva PSD şi Guvernului. 

În jur de 500 de persoane erau prezente după ora 19,30 şi în centrul municipiului Baia Mare la mitingul de protest împotriva Guvernului şi al coaliţiei majoritare, însă numărul este în creştere pentru că sunt protestari care continuă să vină în zona de desfăşurare a manifestaţiei.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close