Antena 3 CNN Actualitate Protocolul CSM - SRI, torpilat de un judecător celebru

Protocolul CSM - SRI, torpilat de un judecător celebru

Protocolul CSM - SRI, torpilat de un judecător celebru
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de M.Z.    |    31 Mar 2017   •   20:36

Judecătorul Horatius Dumbravă este cel care a reuşit să protejeze documentele CSM în cadrul protocolului încheiat între CSM şi SRI, el fiind și desemnat să coordoneze negocierile dintre cele două instituţii, anunță Cotidianul.ro.

Informația apare după ce jurnaliştii de la Lumea Justiţiei au dezvăluit că CSM a încheiat încă din 2014 un protocol de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii.

Este vorba despre un protocol încheiat cu Centrul National Cyberint, entitate a SRI înființată în secret printr-o Hotărâre nepublică a CSAT. Sub pretextul apărării securității internetului, agenții SRI au primit acces liber în baza de date a portalului eMAP, în care se arhivează toate documentele CSM.

Confirmarea colaborării dintre cele două instituţii vine de la Consiliului Superior al Magistraturii, după ce jurnaliştii au solicitat informaţii despre existenţa protocolului secret. CSM susține însă că în document există "unele aspecte de ordin tehnic apreciate a fi confidențiale”.

Protocoalele existente între SRI și diferite instituții, instanțe și parchete au fost denunțate recent chiar de directorul SRI Eduard Hellvig.

Cazul a fost comentat vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Subiectiv protocol
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close