Antena 3 Actualitate PSD își anulează mitingul din 22 mai, din Capitală, de la Romexpo

PSD își anulează mitingul din 22 mai, din Capitală, de la Romexpo

15 Mai 2019   •   17:56
PSD își anulează mitingul din 22 mai, din Capitală, de la Romexpo

PSD renunță la organizarea unui miting uriaș în București, la Romexpo. 

Potrivit unei adrese trimise de social-democrați către Primăria Capitalei, social-demcorații anunță că nu vor mai organiza evenimentul de la Romexpo. Adresa este semnată de secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.

Anunțul PSD vine după ce primarul general, Gabriela Firea, a anunţat marţi seara că a semnat protocoalele care vizează organizarea unor evenimente publice în Capitală de către PSD, PNL şi USR. 

"Legat de manifestaţii, în primul rând, ca primar general, eu mi-aş dori ca acelea care vor fi organizate la Bucureşti, în zilele următoare, să fie toate evenimente paşnice, aşa cum au fost asumate de organizatori. Vom avea pe 18 - s-a aprobat deja în comisia de la Primăria Capitalei şi am semnat şi eu protocolul - un miting al PNL, în Piaţa Victoriei. Pe 24, o manifestare organizată de către USR, în Parcul Izvor. Şi săptămâna viitoare va fi organizat un eveniment şi de către PSD. Ca primar general, am aprobat toate aceste evenimente publice, conform Legii 50, care se vor desfăşura în municipiul Bucureşti", a precizat Firea, pentru România Tv. 

Totodată, primarul a lansat un apel ca participanţii să se manifeste paşnic. 

"Mi-aş dori - şi fac apel şi pe această cale la toţi participanţii - să dea dovadă de mult respect pentru toţi cetăţenii din Bucureşti, să nu creeze conflicte, lupte şi mişcări de stradă şi să facă ceea ce au promis şi asumat prin protocoalele semnate. Şi anume, evenimente care să promoveze ideile europene şi candidaţii lor, şi nu altceva. Dacă va fi altceva, sunt convinsă că instituţiile statului care sunt parte a comisiei pentru evenimente de pe lângă Primăria Capitalei vor acţiona conform legii, pentru a-i apăra pe cetăţeni", a spus Firea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close