Antena 3 CNN Actualitate Imaginea cu pungile pline cu benzină din România este un fake. Fotografia care i-a păcălit pe români

Imaginea cu pungile pline cu benzină din România este un fake. Fotografia care i-a păcălit pe români

Seara trecută românii au luat cu asalt benzinăriile din toată țara, după ce o informație potrivit căreia prețul carburantului ar crește brusc, peste noapte, la peste 10 lei litrul, a făcut înconjurul țării.

Imaginea cu pungile pline cu benzină din România  este un fake. Fotografia care i-a păcălit pe români
de Laura Dinu    |    10 Mar 2022   •   13:38

Informația nu a fost complet falsă, ținând cont de faptul că, în unele zone de țară, un litru de combustibil a ajuns până la 13 lei. Astfel, românii au format cozi kilometrice la stațiile PECO din toată țara și chiar s-au luat la bătaie atunci când unul dintre ei nu a respectat rândul.

Printre multele imagini care au circulat pe internet, prin care internauții au făcut haz de necaz de situație, a apărut și o imagine cu un portbagaj doldora de pungi de plastic pline cu benzină. Este adevărat că românii au imaginație bogată și au mers până și cu tomberoanele la benzinărie pentru a-și face provizii, dar se pare că nu au ajuns chiar la a pune carburantul în pungi. 

Ideea le-a venit, de fapt, unor bărbați din statul mexican Puebla. Aceștia au fost arestați în anul 2019 după ce au fost găsiți cu mii de litri de combustibil furat în 67 de pungi de plastic depozitate în portbagaj. Isprava lor a fost făcută publică de publicația Quintana Roo Hoy, care a publicat pentru prima dată și fotografia cu pungile pline cu combustibil. 

Fotografia a apărut și pe site-ul NBC-2 anul trecut.

Ulterior, fotografia a devenit virală, și a fost distribuită și apreciată de zeci de mii de oameni. 

Zeci de mașini de poliție la coadă la benzinărie, de teama creșterii prețurilor

În isteria carburanților pare că a intrat și poliția română.

Un bărbat a filmat zeci de autospeciale care așteptau încolonate să alimenteze.

Videoclipul surprins de un tânăr a ajuns rapid viral pe Tik-Tok, unde mulți oameni au făcut glume copioase pe seama polițiștilor care s-ar fi speriat că prețul la carburanți va exploda.

Prețurile carburanților au ajuns până la 13 lei! Virgil Popescu: ”Nu mi se pare normal ceea ce s-a întâmplat!”

Premierul Nicolae Ciucă cere controale în benzinăriile din țară unde prețurile carburanților au crescut necontrolat.

În localitatea Tinca, prețul benzinei era noaptea trecută de 12,99 de lei. 

În orașul Beiuș din județul Bihor prețul pentru 1 litru de motorină a ajuns la 11,10 lei. 

De teama unor scumpiri și mai mari, și din cauza faptului că oamenii se tem de războiul din Ucraina, aceștia au pus carburant și în pubelele de gunoi, în pungi de plastic, damigene sau în cisterne. 

Un bărbat din Slatina a mers la benzinărie cu un container de 1.000 de litri. 

Cozi au fost și în Capitală, acolo unde șoferii au așteptat zeci de minute să alimenteze mașinile. 

Tânără de 22 de ani, bătută de un șofer, într-o benzinărie din Iași, pentru că s-a băgat în fața lui la coadă

O tânără de 22 ani a fost lovită într-o benzinărie din municipiul Iaşi, de un alt șofer, pentru că nu ar fi respectat rândul și s-ar fi băgat în fața lui. Aceasta a ajuns la spital, cu traumatism cranio-cerebral.

Incidentul s-a petrecut aseară la o benzinărie din centrul Iaşiului. Tânăra nu ar fi respectat rândul, fiind lovită de un alt client care aştepta la coadă să-şi alimenteze maşina.

"A fost un apel la 112 că la o benzinărie de pe strada Sfântul Andrei a avut loc o agresiune fizică asupra unei persoane de sex feminin de 22 ani. Ea a suferit un traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoştinţei. A fost dirijată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi", a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

"Seara trecută în jurul orei 21:00, poliţiştii din cadrul secţiei 3 Poliţie Urbană Iaşi au fost sesizaţi de o tânără despre faptul că ea şi prietenul ei ar fi fost agresaţi de un bărbat în timp ce aşteptau în coloană la o benzinărie pentru a alimenta autoturismul cu carburant. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul stabilirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe în vederea măsurilor legale care se impun, persoana bănuită de comiterea faptei fiind identificată", au declarat, astăzi, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

×
Subiecte în articol: pungi benzină
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close