Antena 3 CNN Actualitate Puțin români știu asta! Ce se sărbătorește pe 15 mai, data la care ar trebui să înceapă relaxarea restricțiilor

Puțin români știu asta! Ce se sărbătorește pe 15 mai, data la care ar trebui să înceapă relaxarea restricțiilor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că după data de 15 mai, ar putea să înceapă o relaxare a restricțiilor impuse de autorități în contextul epidemiei de coronavirus.

Puțin români știu asta! Ce se sărbătorește pe 15 mai, data la care ar trebui să înceapă relaxarea restricțiilor
Sursa foto: Pixabay.com
22 Apr 2020   •   21:46

„Am avut astăzi o nouă întâlnire cu Premierul Orban și cu un grup de miniștri și consilieri, pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri, așa-numitul plan de relaxare.

Este vorba, evident, de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației și, în acest sens, vom avea, în scurt timp, un plan destul de detaliat pe care îl vom prezenta public. (...) Una dintre aceste măsuri este cea cu masca de protecție. Astfel, am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun”, a spus Klaus Iohannis.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, miercuri, că relaxarea de după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. „Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile”, a spus Arafat.

Deși în mod evident nu există nicio legătură între cele două, relaxarea preconizată ar debuta la aceeași dată în care în lume se sărbătorește Ziua Internațională a Familiei.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993 ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor, potrivit Wikipedia.

Începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în multe țări de pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close