Antena 3 CNN Actualitate Qreator by IQOS găzduiește instalația interactivă. Future Food Formula, parte din seria de expoziții Design Flags aflate în circuitul RDW 

Qreator by IQOS găzduiește instalația interactivă. Future Food Formula, parte din seria de expoziții Design Flags aflate în circuitul RDW 

Cea de-a opta ediție a festivalului interdisciplinar Romanian Design Week, care promovează designul, arhitectura și inovația este în plină desfășurare. Până pe 20 septembrie, vizitatorii mai pot vedea în spațiul Qreator by IQOS șapte expoziții și instalații care explorează „schimbarea/change” – tema de anul acesta a evenimentului. Una dintre noutățile acestei ediții este Design Flags, o serie de șapte expoziții internaționale, prezentate în premieră în România și găzduite de spațiul Qreator by IQOS din București, Bulevardul Aviatorilor 8A, pentru prima dată anul acesta partener strategic al Romanian Design Week.

Qreator by IQOS găzduiește instalația interactivă. Future Food Formula, parte din seria de expoziții Design Flags aflate în circuitul RDW 
de Georgiana Adam    |    19 Sep 2020   •   13:04

Cele șapte expoziții din cadrul Design Flags, care documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale, pot fi vizitate de publicului larg, cu vârsta de peste 18 ani, până în data de 20 septembrie 2020, între orele 10:00 și 20:00, în spațiul Qreator by IQOS din Piața Victoriei. Printre cele mai apreciate de public se numără posterele stradale din Madrid, care explorează istoria orașului și afișe ale Asociației Designerilor Grafici Maghiari, care îmbogățesc vizual pereții spațiului Qreator by IQOS, dar și colecțiile finaliste ale concursului demarat de Comitetul Olimpic Ungar pentru uniformele sportivilor ce urmau să participe la Olimpiada de la Tokyo de anul acesta. 

Începând cu 18 septembrie, tot la Qreator by IQOS, va fi deschisă publicului și instalația interactivă Future Food Formula, creată de Chloé Rutzerveld, food designer din Amsterdam, care invită vizitatorul să mediteze asupra viitorului agriculturii și asupra rolului pe care tehnologia îl joacă în conturarea acesteia. 

La acestea se adaugă expozițiile de design de produs Made in CZ / Found in RO, care includ obiecte fabricate în Cehoslovacia și atât de prezente în viața cotidiană românească înainte de Revoluție, sau Portugal Normal, o colecție de obiecte care au potențialul de a contura o estetică specifică culturii portugheze și care au intrat deja în memoria colectivă portugheză.

O abordare diferită aduce instalația din Danemarca - Matters – Rethinking Materials -, care, prin alăturarea unor materiale complet neașteptate (intestine de vită, lemn, fier), propune o abordare neconvențională a sustenabilității în design.

Prin intersectarea acestor expoziții-capsulă, Qreator by  IQOS își reconfirmă statutul de #homeofcreativity, de a inspira și a influența modul în care este percepută creativitatea și așază spațiul din Bulevardul Aviatorilor 8A pe harta locurilor care conectează comunitățile creative ale Bucureștiului cu toți cei pasionați de creativitate, în toate formele ei.

Accesul în spațiul Qreator este gratuit până pe 20 septembrie, între orele 10:00 și 20:00. Expozițiile se adresează doar persoanelor peste 18 ani iar în organizare s-a ținut cont de toate regulile și recomandările privind distanțarea socială valabile în acest moment. Pentru a respecta reglementările legislative în vigoare, în interiorul vilei vor putea fi prezente doar 40 de persoane simultan, care sunt rugate să poarte masca de protecție și să păstreze distanța socială recomandată. Accesul la expoziții se face doar prin intrarea principală a vilei din Bulevardul Aviatorilor nr. 8A – din Piata Victoriei. 

Tot în cadrul Romanian Design Week poate fi vizitată până pe data de 20 septembrie și instalația concept IQOS World: O nouă perspectivă, la Combinatul Fondului Plastic din București. Instalația reprezintă dialogul vibrant dintre prezent și viitor și folosește designul și tehnologia pentru a deschide o conversație despre noi perspective. Regândirea spațiului fizic, mixul de materiale, sunete sau lumini contribuie la crearea unei experiențe suprarealiste în care vizitatorului i se amintește despre puterea alegerilor personale și despre cum acestea ne pot influența viitorul.  

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close