Antena 3 CNN Actualitate Radu Mazăre ar putea fi retrimis în Madagascar. Justiția de acolo susține că a fost extrădat ilegal

Radu Mazăre ar putea fi retrimis în Madagascar. Justiția de acolo susține că a fost extrădat ilegal

Radu Mazăre află astăzi dacă va fi trimis înapoi în Madagascar sau dacă va rămâne în spatele gratiilor în România. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucuresti urmează să dea o hotărâre cu privire la contestația la executare formulată de fostul edil al Municipiului Constanța.

Radu Mazăre ar putea fi retrimis în Madagascar. Justiția de acolo susține că a fost extrădat ilegal
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Georgiana Murgilă    |    23 Iun 2021   •   11:26

Judecărorii de la Curtea de Apel Bucuresti urmează de dea o hotărâre, cel mai probabil în cursul zilei de vineri, cu privire la contestația la executare formulată de fostul edil al Municipiului Constanţa, pe motiv că ar fi fost adus în România ilegal.

Radu Mazăre se bazează foarte mult pe răspunsul oficial oferit de instanța din Madagascar.

Speranțele lui Radu Mazăre de a fi pus în situația de dinainte de extrădare sunt unele destul de mari întrucat, reprezentantul Ministerului Justitiei din Madagascar a spus că a trimis, pe cale diplomatică, Ministerului de Externe din Madagascar decizia de anulare a hotărârii de extrădare a lui Marăre în România.

Ministerul de Externe din Madagascar ar fi trimis deja, pe cale diplomatică, sentința Ministerului Justiției din România, în original.

Astfel, sustin avocatii lui Mazăre, toate actele care au legătură cu extrădarea, aducerea lui și preluarea de către poliştistii români devin nule, iar aducerea lui in sine, ilegală.

În acest moment, Radu Mazăre se află încarcerat la Penitenciarul Slobozia și este trimis în judecată în mai multe dosare de corupție.

×
Subiecte în articol: Radu Mazare Madagascar
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close