Antena 3 CNN Actualitate Tarabele din piața Obor se vor muta afară. "Am convins comercianții să suporte frigul pentru a putea continua”

Tarabele din piața Obor se vor muta afară. "Am convins comercianții să suporte frigul pentru a putea continua”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu a anunţat, vineri, printr-o postare pe reţelele de socializare că Piața Obor, cea mai mare din Capitală, și Cremenița își vor putea muta imediat activitatea în aer liber. Pentru Gemeni și Delfinului se caută soluţii, astfel încât comercianţii să îşi continue activitatea.

Tarabele din piața Obor se vor muta afară. "Am convins comercianții să suporte frigul pentru a putea continua”
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    06 Noi 2020   •   21:15

Piaţa Obor este una din cele mai importante şi mari pieţe din Bucureşti, comerciaţii desfăşurându-şi activitatea atât la tarabele amplasate în aer liber cât şi în interior într-o hală uriaşă.

„Azi Oborul a zumzăit mocnit. După declarația de aseară a premierului, oamenii nu înțeleg ce se va întâmpla cu această piață – vor mai putea să își cumpere mâncare de aici sau nu?

Aș vrea să pot să îi liniștesc și să le spun cum vom continua, dar avem nevoie de mai multe răspunsuri de la Guvern”, a spus Radu Mihaiu în postarea de pe Facebook

Producătorii şi comercianţii sunt îngrijorați că marfa lor se va strica şi va ajunge la gunoi

"Am fost azi să vorbesc cu oamenii de acolo – cu cei care vin să își cumpere ce au nevoie, cei care vând la tarabe și cei care sunt în magazinele de la etajele superioare. Am întâlnit multă îngrijorare.

Totuși, toți înțeleg că trecem printr-o perioadă grea și că o să mai dureze până ieșim din această criză. Am analizat împreună cu ei ce variante avem.

Oamenii tot au nevoie să își cumpere de mâncare și nu pot înțelege de ce ar fi mai bine să se înghesuie toți în magazinele care ar rămâne funcționale.

Producătorii sunt îngrijorați că li se va strica recolta de toamnă. Cei care comercializează lactate, carne sau alte produse perisabile sunt disperați că toată marfa lor va ajunge la gunoi dacă li se pune lacătul pe ușă din scurt", a mai spus Mihaiu în postarea de pe Facebook.

Radu Mihaiu: "Tarabele vor fi mutate afară sub corturi, iar magazinele de la etajul unu și doi să rămână deschise"

"Deși actualul val al pandemiei este de departe mai violent și mai periculos, trebuie să găsim o soluție ca alimentele să ajungă pe masă.

O variantă pe care suntem pregătiți să o urmăm ar fi ca tarabele să fie mutate afară sub corturi, iar magazinele de la etajul unu și doi să rămână deschise cu un circuit limitat și respectat strict", a mai precizat primarul Sectorului 2 în postarea de pe Facebook.

Radu Mihaiu: "Am convins comercianții de la tarabe să suporte chiar și frigul pentru a putea continua"

"Am băgat azi în ședință toate direcțiile din Primărie care pot ajuta în acest sens. Am cerut Poliției Locale să asigure suficiente echipe încât să ne asigurăm că se respectă măsurile de distanțare socială în Piața Obor.

Am stabilit cu cei care administrează piețele să pregătească montarea corturilor și reorganizarea tarabelor. Am convins comercianții de la tarabe să suporte chiar și frigul pentru a putea continua", a spus Mihaiu.

Piața Obor și Cremenița își vor putea muta imediat activitatea în aer liber

"Trecem prin clipe grele. Avem nevoie să depunem toți un efort. Iar piața, într-un fel sau altul, trebuie să își continue activitate – să furnizeze oamenilor hrana fără de care nu se poate trăi.

Piața Obor și Cremenița își vor putea muta imediat activitatea în aer liber. Mai căutăm variante și pentru Gemeni, Delfinului, dar spațiul din jur nu e foarte ofertant. Vă țin la curent", a încheiat Radu Mihaiu mesajul postat pe Facebook.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Primăria Sectorului 2 Radu Mihaiu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close