Antena 3 CNN Actualitate Radu Stroe: Fostul ministru de Interne Rus a ascuns documente de la INS privind referendumul

Radu Stroe: Fostul ministru de Interne Rus a ascuns documente de la INS privind referendumul

Radu Stroe: Fostul ministru de Interne Rus a ascuns documente de la INS privind referendumul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Sep 2012   •   08:43

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, îl acuză pe fostul ministru de Interne Ioan Rus că a ascuns documente, ca să nu scadă cvorumul la referendumul de demitere a preşedintelui, din 29 iulie.

Stroe susţine că a existat o hârtie trimisă de Institutul Naţional de Statistică (INS) şi înregistrată la minister, din care reieşea că numărul de alegători de pe listele electorale permanente ar fi trebuit să fie în jurul a 16 milioane de persoane.

Totuşi, pentru ca respectiva cifră să fie oficială, trebuia să se întrunească o comisie de validare la propunerea ministrului Administraţiei.

"Domnia sa e foarte supărat, pentru că în momentul în care i s-a găsit, după plecare, documentul de la INS înregistrat la cabinet şi palmat vreo trei săptămâni, s-a putut deduce că în loc să fi convocat comisia pentru validarea rezultatelor INS în care să aflăm că suntem 16 milioane... Dintr-o întâmplare am dat peste hârtia aia", a declarat Radu Stroe, ministrul delegat pentru Administraţie, luni seara, la Antena 3.





×
Subiecte în articol: Radu Stroe Ioan Rus
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close