Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre mutarea lui Iohannis de a cere demisia șefului DIICOT: Președintele marchează instituțional și politic. Cazul Caracal a devenit caz de campanie electorală prezidențială

Radu Tudor, despre mutarea lui Iohannis de a cere demisia șefului DIICOT: Președintele marchează instituțional și politic. Cazul Caracal a devenit caz de campanie electorală prezidențială

Radu Tudor, despre mutarea lui Iohannis de a cere demisia șefului DIICOT:  Președintele marchează instituțional și politic. Cazul Caracal a devenit caz de campanie electorală prezidențială
Sursa foto: foto: captura Antena 3
01 Oct 2019   •   09:50

Președintele Klaus Iohannis a cerut demisia procurorului-șef al DIICOT, Felix Bănilă, motivul fiind modul în care au decurs anchetele din cazul Caracal și cazul Dâmbovița, care „generează în continuare semne de întrebare majore”. 

Pe de altă parte, procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a anunţat marţi că demisia este un act unilateral de voinţă, "dar sunt împrejurări în care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laş şi poate chiar lipsit de responsabilitate" şi dă asigurări că, în cazul său, nu se va întâmpla aşa.

Radu Tudor a intervenit telefonic, la Antena 3, și a discutat despre culisele acestei situații. Jurnalistul susține că marele caz Caracal a devenit un caz de campanie electorală prezidențială.

”Cred că președintele României speculează foarte bine din postura sa de candidat aceste ezitări nepermise ale instituțiilor din România și ale angajaților din zona procuraturii. A stat până acum destul de liniștit Klaus Iohannis și a intervenit la momentul culminant, atunci când am văzut cu toții se degradează situația de ordine publică. 

Am văzut cu toți destul de surprinși când jandarmii au fost acasă la familia Melencu să îi aducă cu mandat la procurori pentru o probă pe care o refuzau, fiind infulențați și speculați în suferința lor de indivizi care vor să își facă imagine pe seama necazului lor.

În toată această emoție colectivă intervine președintele Iohannis solicitând demisia șefului DIICOT și cred că așa marchează atât instituțional, cât și politic. Anunțăm oficial opinia publică, cazul Caracal devine un caz de campanie electorală prezidențială”, a spus Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close