Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Războiul se apropie de frontierele României"

Radu Tudor: "Războiul se apropie de frontierele României"

Realizatorul TV și analistul militar Radu Tudor a comentat la Antena 3 CNN ultimele escaladări ale Rusiei în războiul din Ucraina.

Radu Tudor: "Războiul se apropie de frontierele României"
Sursa foto: Twitter @EuromaidanPress
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2022   •   12:49

O rachetă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova și a avariat mai multe case în localitatea Naslavcea, după ce a fost interceptată de forțele ucrainene, potrivit unui anunț făcut în acest sens de ministrul de Interne de la Chișinău.

Campania masivă de bombardamente rusești în Ucraina, intensificată în ultimele ore, a lăsat sute de mii de oameni fără apă și curent electric la Kiev.

La Harkov, tirurile rusești au întrerupt, de asemenea, alimentarea cu apă și circulația metroului.

Forțele aeriene din Ucraina au anunțat că trupele Moscovei au lansat, luni, peste 50 de rachete și că majoritatea ar fi fost interceptate.

"La ora 7 dimineața, ocupanții ruși au lansat mai multe valuri de rachete asupra infrastructurii critice. Peste 50 de proiectile de tipurile X-101/X-555 au fost trase de pe bombardiere strategice aflate la nord de Marea Caspică și de regiunea Volgodonsk. 44 de rachete au fost distruse de apărarea antiaeriană", menționează sursa citată într-o postare pe Telegram.

Radu Tudor: "Suntem în etapa în care războiul se apropie de frontierele noastre"

"Suntem în etapa în care războiul se apropie de frontierele noastre. Acum două săptămâni, o rachetă a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova fără niciun avertisment din partea Rusiei.

Astăzi avem o rachetă care cade pe teritoriul Republicii Moldova. Am avut luptele din Insula Șerpilor, la 40 de mile marine (cca 70 de kilometri n.r.) de teritoriul României.

Avem în continuare zona vestică a bazinului Mării Negre puternic destabilizată de atacurile rușilor. Este o perioadă îngrijorătoare.

Radu Tudor: "Evident, lucrurile nu merg în direcția bună"

Retragerea rușilor din acordul cerealier generează creșterea prețului grâului la bursele de mărfuri și îngrijorări privind criza alimentară.

Evident că lucrurile nu merg în direcția bună câtă vreme Rusia destabilizează și alte țări, pe lângă Ucraina.

Sunt semnale de alarmă care arată că flancul estic al NATO trebuie supravegheat permanent și, cel puțin din perspectiva României, țară aflată în proximitatea acestui conflict, trebuie să avem o alertă extrem de ridicată în perioada următoare", a spus Radu Tudor.

El a estimat că vor urma și alte incidente similare celui semnalat luni în Republica Moldova.

Foto: Kievul, fără curent electric după bombardamentele din ultimele ore

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close