Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: "Rusia este acum Fram, ursul bipolar. Încearcă să prezinte o mare înfrângere drept o mare victorie"

Radu Tudor: "Rusia este acum Fram, ursul bipolar. Încearcă să prezinte o mare înfrângere drept o mare victorie"

Că Ucraina zice una şi Rusia alta ne-am obişnuit deja. Rusia însă se contrazice, mai nou, şi singură în declaraţii. Nu mai vrea să ocupe Kievul, nici să-l dărâme pe Zelenski, iar obiectivele "operaţiunii speciale" au fost îndeplinite. În direct la Antena 3, analistul Radu Tudor a pus diagnosticul întregii situaţi: Rusia - Fram, ursul bipolar.

Radu Tudor: "Rusia este acum Fram, ursul bipolar. Încearcă să prezinte o mare înfrângere drept o mare victorie"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2022   •   21:32

Retorica halucinantă a Rusiei a căpătat noi valenţe, tot mai absurde, după o lună de război în care nu a reuşit mai nimic din ce şi-a propus iniţial. 

"Vedem cu toţii ce se întâmplă. Nu putem să mergem pe retorica sovietică - nu este adevărat ce vedeţi voi, e adevărat ce vă spunem noi.

Este clar o mare, mare înfrângere din punct de vedere militar. Încearcă să o gestioneze şi încearcă, în tradiţia Moscovei, să prezinte o mare înfrângere drept o mare victorie. Şi pe 9 mai vor anunţa încă o victorie asupra naziştilor, de data aceasta unii imaginari, din Ucraina.

E o ţară cu grave probleme de atitudine şi de percepţie. Aş spune că Rusia este acum Fram, ursul bipolar.

Războiul ar putea lua sfârşit în jurul datei de 9 mai

Negocierile de pace ale Rusiei şi semnarea unui eventual tratat cu Ucraina, nu prezintă mari garanţii dacă privim la exemplele din trecut ale regimului Putin, a mai explicat Radu Tudor.  

"A mai existat un tratat între Ucraina şi Rusia, semnat în 1994, prin care Rusia primea toate armele nucleare ale Ucrainei, în schimbul respectării integrităţii teritoriale a Ucrainei. Moscova nu şi-a respectat angajamentele şi a invadat Ucraina...", a explicat analistul militar. 

Radu Tudor a reiterat ipoteza că războiul ar putea lua sfârşit în jurul datei de 9 mai.

"Vestea privind o eventuală încetare a războiului ar putea să fie în jurul datei de 9 mai, dată simbol pentru ruşi, ziua în care au înfrânt naziştii alături de forţele aliate conduse de americani în Europa.", a estimat analistul.  

Radu Tudor despre contextul în care "actuala echipă de la Kremlin zboară în cinci minute"

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close