Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, informații de ultimă oră despre accidentul din Bulgaria în care au murit trei români

Raed Arafat, informații de ultimă oră despre accidentul din Bulgaria în care au murit trei români

Trei români au murit pe loc, iar alţi nouă au fost grav răniţi, noaptea trecută, într-un terifiant accident de autocar produs în Bulgaria.

Raed Arafat, informații de ultimă oră despre accidentul din Bulgaria în care au murit trei români
Sursa foto: Trud.bg/ Hepta
de Gabriel Dano    |    06 Aug 2022   •   13:01

În urma evaluării medicale realizate de către echipa medicală din România la unitatea spitalicească din Bulgaria s-a decis transferul a cinci pacienți români la Spitalul Clinic de Urgență București - Floreasca, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora.

Pentru transferul pacienților români s-a decis folosirea elicoptere SMURD.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a prezentat, în exclusivitate, la Antena 3, cele mai noi informații în legătură cu tragedia care a avut loc în țara vecină.

"De când s-a aflat de accident, noi ne-am pregătit. Am trimis de la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, după o discuție inclusiv cu domnul ministru Bode și după ce a fost informat premierul, un elicopter pentru evaluarea pacienților.

Elicopterul SMURD București a ajuns la 10:50 dimineața la fața locului, la Veliko Tarnovo. La spital, medicul a făcut evaluarea și a propus ca toți pacienții să fie aduși în România pe calea aerului. Așa că au fost mobilizate încă 3 elicoptere (din Constanța, Galați și Craiova). Pot să vă spun că la acest moment două dintre ele sunt pe drum deja și al treilea urmează să decoleze după ce alimentează.

Spitalul Floreasca este anunțat, există locuri, sunt pregătite pentru pacienți, deci toată lumea este pregătită să îi primească. Unii dintre ei au nevoie de continuarea investigațiilor, de consult de specialitate și de stabilizare mai departe a celor care au suferit anumite intervenții.

De exemplu, o pacientă căreia i s-a pus un drenaj toracic și care clar că va trebui să fie supravegheată mai departe și evaluată mai departe", a declarat Raed Arafat.

Un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri, dintre care șapte cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat sâmbătă dimineața într-un accident rutier în Bulgaria. Trei români şi-au pierdut viaţa.

Potrivit DSU, accidentul s-a produs sâmbătă dimineață, în jurul orei 01:30, între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 au fost internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria.

×
Subiecte în articol: accident autocar Raed Arafat
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close