Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, anunț despre restricții în România: ”Situația nu este stabilă!”

Raed Arafat, anunț despre restricții în România: ”Situația nu este stabilă!”

Închiderea magazinelor la ora 18:00 încurajează decalarea programului de muncă, o spune chiar șeful DSU, Raed Arafat, care susține că astfel, oamenii nu mai iau cu asalt supermarket-urile la timp de seară și nici nu se mai înghesuie în mijloacele de transport în comun.

Raed Arafat, anunț despre restricții în România: ”Situația nu este stabilă!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    29 Mar 2021   •   12:23

”Situația nu este stabilă! Din cauza asta s-au luat unele măsuri care nu diferă de măsurile din alte țări, chiar sunt mai ușoare decât măsurile din alte țări și ne permit să controlăm situația cât de cât până vaccinarea merge mai departe. Pentru că noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar să meargă mai bine și campania de vaccinare.

Dacă oamenii se vaccinează și vor veni câteva milioane de doze în următoarea perioadă, speranța noastră este ca măsurile astea să devină istorie pentru noi, să începem să revenim încet-încet la normalitate, dar trebuie să meargă campania de vaccinare bine și, în paralel, să respectăm regulile măcar în următoarea perioadă, ca să controlăm situația”, a spus șeful DSU.

De ce se închid magazinele mai devreme 

”Sunt multe țări care au programul redus de ore în care oamenii să se întoarcă acasă, unele la ora 19:00, altele la ora 18:00. Diferența între România și ele este că acolo, odată luată măsura, se aplică în întreaga țară, la noi se aplică după incidență: când depășești 4 la mie se aplică în weekend, când depășești 7,5, la mie, care e o cifră mare deja, se aplică pe toată durata săptămânii”, a mai explicat Arafat.

În acest context, Raed Arafat a făcut apel ca angajatorii să încurajeze munca de acasă și, mai ales, să decaleze programul salariaților care merg fizic la serviciu.

”Eu știu mai multe companii private care încurajează telemunca. Și în sectorul public se poate aplica telemunca. Decalarea programului de muncă este foarte importantă, ca să nu aglomerăm mijloacele de transport public, evităm și aglomerarea la magazine”, a mai spus Raed Arafat.

Secretarul de stat în Sănătate spune însă că nu vor fi aplicate restricții mai dure decât în acest moment.

”Mai mult decât este acum, nu!”, a mai spus Arafat. 

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close