Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, sfaturi pentru sărbători în siguranță. Cum trebuie să mergem cu colindul

Raed Arafat, sfaturi pentru sărbători în siguranță. Cum trebuie să mergem cu colindul

Raed Arafat a răspuns, în exclusivitate la Antena 3, la câteva întrebări ale românilor ce privesc sărbătorile de iarnă.

Raed Arafat, sfaturi pentru sărbători în siguranță. Cum trebuie să mergem cu colindul
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    21 Dec 2021   •   09:55

Î: Când mergem în vizită de Crăciun trebuie să ne testăm?

Raed Arafat: Dacă invităm oameni din afara casei, mai ales care au călătorit, care au fost afară, dar și din interior, dacă vrem să ne protejăm în plus, putem să decidem asta între noi. Nu este nicio obligativitate. 

Î: Dacă mergem la bunici, mergem cu mască?

Raed Arafat: La bunici dacă vrem să mergem și vrem să stăm cu bunicii, mai ales cei care sunt veniți din afară și care pot la un moment dat să devină pozitivi, dar și din interior, la bunici dacă mergem poate a fi testat nu este un lucru rău. Pentru că îi protejăm. Dacă ne testăm cu o zi înainte, să știm că nu avem o problemă. Dar vreau să se înțeleagă, nu e nicio obligativitate în asta. Acestea sunt decizii pe care le poate lua fiecare, pentru a se proteja și pentru a-și proteja familia. Fiecare decide cum crede că este mai bine. Dacă vrem să stăm la masa de Crăciun, asta nu se ia cu mască. Deci asta înseamnă că putem să ne protejăm mai mult dacă știm că nu suntem pozitivi. 

Î: Când mergem cu colindul trebuie să purtăm mască?

Raed Arafat: Avem reguli foarte clare. Dacă suntem în zone aglomerate, da. Dacă mergem cu colindul și mergem la oameni în casă, dacă venim din afară și începem să intrăm din casă în casă, masca poate fi recomandată, dar nu putem obliga pe nimeni. Fiecare cum vede mai bine să se protejeze. 

Î: Ar trebui ca la masa de Crăciun să fie o anumită distanță? 

Raed Arafat: Măsurile de sănătate publică le cunoaște toată lumea. Fiecare le poate aplica în casa lui fără să strice sărbătoarea, să se protejeze. Acest lucru îl poate face respectând astfel de măsuri. Se pot testa unii dacă au teama că îi infectează pe cei care sunt în vârstă. Dar astea nu sunt măsuri obligatorii. 

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close