Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, gata să se vaccineze anti-COVID în direct: ”Nu numai eu, ci și alte persoane...”

Raed Arafat, gata să se vaccineze anti-COVID în direct: ”Nu numai eu, ci și alte persoane...”

Secretarul de stat în Sănătate, Raed Arafat, a declarat că se va vaccina anti-COVID în direct, în momentul în care vaccinul va ajunge în România.

Raed Arafat, gata să se vaccineze anti-COVID în direct: ”Nu numai eu, ci și alte persoane...”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    25 Noi 2020   •   11:40

Raed Arafat este sigur că gestul său va duce la creștere încrederii românilor în vaccinare și spune că este vital ca numărul celor care fac vaccinul să fie cât mai mare. 

Raed Arafat: ”Oamenii sunt supuși unui bombardament de informații care, multe din ele, nu sunt nici validate, nu au nici baza științifică, chiar dacă uneori sunt spuse de unii medici. Asta este realitatea. La acest moment, cred că, prin puterea exemplului, la un anumit moment, vom putea arăta populației că oameni cum suntem noi care spunem că trebuie, o să ne vaccinăm și noi la momentul respectiv. 

Realizator: Adică o să o faceți în fața camerelor de luat vederi sau în direct pe internet, astfel încât să vadă oamenii că o faceți?

Raed Arafat: Dacă ăsta e un mod de a convinge o parte, oricât de mică este această parte, cred că merită făcut acest lucru. Și nu numai eu, ci și alte persoane care pot face acest lucru și să fie fără nicio îndoială că ne-am vaccinat, că nu am păcălit, că nu ne-am injectat cu ser fiziologic, pentru că o să auziți 1000 de forme de discuții din partea celor care vor să minimalizeze impactul vaccinului, care va fi unul foarte mare, dacă este administrat la un număr suficient de mare de oameni. 

Adrian Streinu-Cercel: Dacă am face acest lucru, în două săptămâni de zile s-ar termina pandemia în România

Directorul institutului "Matei Balş", din Capitală. Adrian Streinu-Cercel, a explicat, marți seară, la Sinteza Zilei, ce trebuie făcut pentru ca pandemia să se sfârșească în România în doar două săptămâni. Profesorul a subliniat că dubiile care sunt aruncate asupra unui posibil viitor vaccin fac mult rău. În plus, specialistul a spus că nu înțelege de ce în România nu se fac testări în masă.

"Este o greșeală enormă ca în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizăm este absolut revoluționară. (...)

Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. (...) Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate.

A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea", a spus Adrian Streinu Cercel.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat vaccin
Parteneri
O nouă ofertă pentru cadrele didactice: Creştere salarială de 1.000 lei brut | Negocierile de la Guvern continuă
x close