Antena 3 CNN Actualitate Rafila, despre interdicţia elevilor de a duce flori şi mărţişoare la şcoală de 1 Martie: "E o exagerare, nu ține seama de realitate"

Rafila, despre interdicţia elevilor de a duce flori şi mărţişoare la şcoală de 1 Martie: "E o exagerare, nu ține seama de realitate"

În timp ce un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede interdicţia de a schimba obiecte personale de 1 şi 8 martie, în speţă mărţişoare şi flori, medicii spun că acest lucru este o exagerare.

Rafila, despre interdicţia elevilor de a duce flori şi mărţişoare la şcoală de 1 Martie: "E o exagerare, nu ține seama de realitate"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    24 Feb 2021   •   13:31

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), medicul Alexandru Rafila, a spus, după ce s-a consultat și cu colegii săi de la Institutul Național pentru Sănătate Publică, că decizia este "una exagerată", potrivit romania.europalibera.org.

"Una este un obiect personal, pe care îl folosești în mod curent, pe care nu ai voie să îl schimbi cu altcineva și altceva este dacă discutăm despre un mărțișor sau o floare, ele sunt ambalate. 

Rafila: E o exagerare

Dacă extrapolăm și considerăm mărțișoarele obiecte personale, florile obiecte personale, atunci o să ne găsim într-o situație paradoxală că nu mai trebuie să desfășurăm niciun fel de activitate pentru că orice obiect, marfă devine obiect personal", susţine Alexandru Rafila, care este şi deputat PSD.

El a precizat că este important "să evităm îmbrățișările când oferim un mărțișor sau o floare" și să ne spălăm pe mâini înainte și după aceste gesturi și să folosim un dezinfectant.

"De aici și până a considera că orice gest înseamnă un schimb de obiecte personale este o exagerare destul de mare, o astfel de abordare nu ține seama de realitate", a afirmat Alexandru Rafila.

Fără mărţişoare şi flori la şcoală, de 1 şi 8 Martie

Un ordin comun al ministerelor educaţiei şi sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranţă sanitară.  

În această categorie intră atât mărțișoarele oferite profesorilor și colegelor de către elevi, de 1 Martie, cât și florile sau alte cadouri, oferite pe 8 Martie.

×
Subiecte în articol: mărțișoare flori şcoală martie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close