Antena 3 CNN Actualitate Raport devastator despre capii poliției. Cine știa de polițistul-pedofil și l-a acoperit

Raport devastator despre capii poliției. Cine știa de polițistul-pedofil și l-a acoperit

Raport devastator despre capii poliției. Cine știa de polițistul-pedofil și l-a acoperit
17 Feb 2018   •   11:12

Dezvăluiri explozive din raportul făcut de corpul de control al ministrului de interne la vârful Poliției Române după scandalul polițistului-pedofil.

Citește și: Raportul „polițistului pedofil”

Nereguli grave și încălcări ale regulamentului și chiar ale legii s-au constat în legătură cu activitatea polițiștilor care au instrumentat de-a lungul anilor cazuri de agresiuni sexuale asupra minorilor care îl aveau ca suspect pe polițistul Eugen Stan,

18 agenți sunt acum pe lista celor care vor fi acum cercetați disciplinar de către minister, iar 10 dintre ei au funcții de conducere.

Mai multe detalii, de la reporterul Antena 3 Corina Matlinschi:

Ministrul de interne a anunțat în direct la Antena 3 ce se va schimba în poliție după acest scandal uriaș.

Carmen Dan a fost invitata vineri seară în emisiunea Exces de putere.

„Este un raport serios, care reprezintă o radiografie asupra unei situații cu care Poliția Română și Ministerul a trebuit să se confrunte. E un raport documentat”, a spus ministrul Carmen Dan, vineri seară, la Antena 3.

Iată o serie de nereguli descoperite în cazul din decembrie 2016:

Stan n-a fost amprentat și fotografiat, iar datele rezultate să fie introduse în sistemele informatice.

Fișa de eveniment a fost transmisă către I.G.P.R., Inspectorul General Bogdan Despescu a pus rezoluția Rog măsuri...la Brigada Rutieră, adjunctul D.V. a dispus Biroului Control intern să fie declanșată urgent cercetarea prealabilă a polițistului, suspendarea acesteia până la finalizarea dosarului penal.

Șeful Biroului Control Intern a întocmit o notă – raport privind declanșarea cercetării prealabile pentru comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiul instituției.

C.A., șef Serviciu Supraveghere Rutieră pentru Sectoare 3,4 și 5, a fost desemnat să efectueze cercetarea prealabilă a ag. Pr. Stan Eugen. El propune suspendarea cercetării și Voicu Marius aprobă pe 9 februarie 2017.

Comisia de verificare apreciază, astfel, că propunerea de suspendare a cercetării prealabile nu este fundamentată juridic, ci se bazează pe o interpretare limitativă, subiectivă, a prevederilor legale.

O analiză atentă, din partea conducerii IGPR, sau a conducerii DGPMB ar fi putut conduce la neluarea măsurii de suspendare, efectuarea cercetării prealabile și dispunerea unei măsuri.

În perioada 11.12.2016 – 07.01.2018 nu au fost efectuate activități procedurale în dosarul penal.

×
Subiecte în articol: eugen stan politist pedofil
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close