Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul salvamontiștilor loviți de avalanșă în Munții Călimani. De ce au devenit victime sigure, de fapt

Răsturnare de situație în cazul salvamontiștilor loviți de avalanșă în Munții Călimani. De ce au devenit victime sigure, de fapt

Răsturnare de situație în cazul salvamontiștilor loviți de avalanșă în Munții Călimani. De ce au devenit victime sigure, de fapt
03 Dec 2017   •   18:42

Greșelile făcute de salvamontiștii surprinși de avalanșă în Munții Călimani au dus la nenorocirea care a avut loc de Ziua Națională a României.

Cei trei tineri s-au abătut de la traseu și au folosit o scurtătură considerată extrem de periculoasă pe timp de vară, darămite în această perioadă când a viscolit la altitudini mari, scrie Libertatea.

„Ei au accesat o scurtătură. Au părăsit traseul turistic care făcea dreapta și au luat-o pe scurtătură care urca pe jgheabul respectiv și ieșea în coada Vârfului Pietrosu. Scurta traseul cu circa o oră”, a declarat, pentru Libertatea, Voicu Raia, șef serviciu Salvamont Suceava.

Salvamontiștii spun că zona în care au pătruns cei trei tineri este considerată foarte periculoasă chiar și de către cei experimentați în drumețiile montane.

„Zona este foarte periculoasă. E o căldare cu trei jgheaburi care toate dau în aceeași vale. De aceea traseul turistic a fost făcut prin dreapta ca să nu se bage nimeni acolo. Inclusiv vara este greu de mers pentru că este pantă destul de mare și mult jnepeniș mare”, a explicat Voicu Raia.

Cei trei salvamontiști mai aveau aproape 20 de metri până să atingă Vârful Pietrosu (2102 metri). Atunci au fost surprinși de avalanșă.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close