Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul Sorinei Pintea! Ce au decis judecătorii?

Răsturnare de situație în cazul Sorinei Pintea! Ce au decis judecătorii?

Judecătorii de la Curtea de Apel București au hotărât, joi, ca fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, să rămână sub control judiciar în dosarul pentru luare de mită. Aceasta a fost prinsă în flagrant pe data de 28 februarie, în spital, când primea suma de 120.000 de lei.

Răsturnare de situație în cazul Sorinei Pintea! Ce au decis judecătorii?
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Iul 2020   •   15:57

Sorina Pintea rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel București a decis ca Sorina Pintea să rămână sub control judiciar în dosarul în care a fost trimisă de procurorii DNA pentru luare de mită. Judecătorii de la Tribunalul București revocaseră măsura preventivă pe data de 2 iulie, însă Direcția Națională Anticorupție a contestat hotărârea, care nu era definitivă. 

"Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA împotriva încheierii din data de 02.07.2020, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală. (...) Desfiinţează încheierea atacată şi, rejudecând, (...) menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpata Pintea Sorina", se arată în încheierea de şedinţă postată joi pe portalul instanţelor de judecată, scrie DCNews. 

Fostul ministru al Sănătăţii a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită.

Sorina Pintea, prinsă în flagrant

Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant pe 28 februarie, când primea în spital cea de-a doua transă de bani, respectiv 120.000 de lei. 

Pintea este acuzată de procurori că a primit, când era director al Spitalului de Urgenţă din Baia Mare, 10.000 euro şi 120.000 de lei, ce reprezintă 7% dintr-un contract de achiziţii. Procurorii spuneau atunci că Pintea ar fi spus „super tare”, după ce a aflat de acuzații. DNA a pus sechestru pe 2 terenuri ale fostului ministru.

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea control judiciar
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close