Antena 3 CNN Actualitate Raul poate reveni oricând la "naţională", spune selecţionerul Spaniei

Raul poate reveni oricând la "naţională", spune selecţionerul Spaniei

Raul poate reveni oricând la "naţională", spune selecţionerul Spaniei
26 Dec 2008   •   18:03

Raul Gonzalez, atacantul emblemă al lui Real Madrid, nu a mai jucat la echipa naţională a Spaniei din 2006. Cu toate acestea, el a primit o veste bună din partea selecţionerului "naţionalei" iberice, Vicente del Bosque. Acesta, antrenorul lui Real Madrid şi profesorul lui Raul între 1999 şi 2003, declară că vorbeşte frecvent cu atacantul şi ia în calcul readucerea sa la echipa naţională.
"Nu am evitat niciodată să vorbesc cu Raul. Este titular în echipa sa de club, joacă bine şi poate reveni în lotul Spaniei în orice moment. Am declarat de mai multe ori că poarta echipei naţionale nu îi este închisă lui Raul. Este fotbalistul care a marcat cele mai multe goluri pentru Spania", a declarat Del Bosque, conform Mediafax.
Raul a înscris nu mai puţin de 44 de goluri în cele 102 apariţii pentru Spania, fiind cel mai prolific atacant din istoria ibericilor. Şi acestea cu toate că acesta nu a participat la nici un meci internaţional în ultimii doi ani. Ultima sa partidă pentru Spania a fost Irlanda de Nord - Spania (3-2), echipa fiind atunci antrenată de Luis Aragones. Bătrânul Aragones a câştigat, ulterior, Campionatul European din Austria şi Elveţia cu echipa Spaniei.
Fostul căpitan al Spaniei a trafotbal externversat o perioadă foarte nefastă între 2005 şi 2007, în care nu a marcat decât 12 goluri pentru echipa sa de club în Primera Division. El şi-a revenit însă, reuşind 18 goluri în ediţia trecută de campionat, când Real a şi câştigat titlul şi şase în această ediţie.
Raul, în vârstă de 31 de ani, a jucat primul său meci pentru Spania în 1996. În acest moment, titularii celor două posturi de atacant la echipa naţională a Spaniei sunt David Villa (Valencia) şi Fernando Torres (Liverpool).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala Spaniei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close