Antena 3 CNN Actualitate Râul Teleorman, poluat cu ţiţei furat. O avarie a scos la iveală instalaţia artizanală improvizată de hoţi

Râul Teleorman, poluat cu ţiţei furat. O avarie a scos la iveală instalaţia artizanală improvizată de hoţi

Râul Teleorman, poluat cu ţiţei furat. O avarie a scos la iveală instalaţia artizanală improvizată de hoţi
Sursa foto: Foto captura Antena 3
08 Oct 2013   •   09:32

Sute de litri de ţiţei au ajuns în râul Teleorman după ce o instalaţie artizanală improvizată de hoţi a cedat. Cei care furau ţiţei erau legaţi la conducta magistrală care trece prin comuna argeşeană Albota. Poliţiştii îi caută acum pe hoţi.

Instalaţia improvizată special pentru furtul de ţiţei a fost descoperită în grădina unui localnic. Acesta s-a trezit cu o baltă de ţiţei în curte şi a alertat autorităţile.

Hoţii erau legaţi cu mai multe furtunuri, iar unul dintre ele a cedat. Când au sesizat avaria, hoţii au încercat să o oprească, aruncând peste ea coceni de porumb. Era însă prea târziu, mai ales că instalaţia era făcută în aşa fel încât să pompeze o cantitate mare de ţiţei.

Specialiştii de la Apele Române au făcut mai multe baraje pentru a opri poluarea. Aproximativ opt sute de litri de ţiţei au ajuns, însă, în apa râului Teleorman până la intervenţia autorităţilor.

×
Subiecte în articol: Teleorman poluare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close