Antena 3 CNN Actualitate Cât îl costă pe Vladimir Putin războiul din Ucraina. Mircea Geoană: "Prețul este colosal"

Cât îl costă pe Vladimir Putin războiul din Ucraina. Mircea Geoană: "Prețul este colosal"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a explicat prețul pe care Rusia îl plăteşte pentru războiul din Ucraina.

Cât îl costă pe Vladimir Putin războiul din Ucraina. Mircea Geoană: "Prețul este colosal"
Sursa foto: Twitter/Mircea Geoană
de Silvia Preda    |    04 Mar 2022   •   19:26

"Sancțiunile aplicate de o manieră extrem de coordonată și de activă din partea Occidentului democratic, inclusiv aliații din Japonia, din alte părți, nu e vorba doar de Europa și SUA, produc pagube incalculabile la adresa economiei Federației Ruse. Să ai rubla care își pierde 40% din valoare, față de momentul de dinaintea războiului, să ai piețele de capital prăbușite și să ai acţiunile rusești listate la bursele internaționale fiind practic netranzacționabile, yahturi ale oligarhilor, echipe de fotbal – costul este masiv, este un cost care va fi susținut pe termen mediu și lung împotriva Federației Ruse”, a declarat secretarul general adjunct al NATO.

Război în Ucraina. Mircea Geoană: "Prețul este colosal"

"Pe lângă costul economic și cel social va fi mare. Și cetățeanul rus va suferi (…). Vom schimba modul de așezare a forțelor și resurselor pe flancul estic. Această schimbare de paradigmă strategică pe care Federația Rusă a introdus-o în Europa va produce modificări și din punct de vedere militar din partea NATO. 

Costurile pentru a susține un astfel de efort, din partea NATO, va fi de asemenea foarte important pentru Federația Rusă. Izolarea Federației Ruse de astăzi este cea mai importantă și este mai mare și mai costisitoare decât Războiul Rece, acest cost sunt convins că va face, la un moment dat, ca cei care sunt lucizi și la nivelul opiniei publice din Federația Rusă să realizeze că acest război ilogic, care nu face sens, este atât de costisitor pentru Federația Rusă(…). Prețul este colosal, fără precedent”, a mai declarat Mircea Geoană pentru B1 TV.

Război în Ucraina | Specialiștii de la centrala nucleară Zaporojie lucrează sub amenințarea armei 

Este ziua a noua a războiului din Ucraina şi deja e clar că nu se va termina curând. În ciuda restricţiilor impuse Rusiei de majoritatea ţărilor democratice, Vladimir Putin nu dă înapoi. 90% din armata sa e plasată la graniţa Ucrainei, potrivit Pentagonului.

Între timp, peste localităţile ucrainene cad bombe şi mor oameni nevinovaţi.

Citiţi şi: Separatiștii din Transnistria cer recunoașterea internațională ca stat și anunță că vor relații diplomatice cu Republica Moldova | Scenariul amintește de cel aplicat în Donbas

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Vladimir Putin Rusia
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close