Antena 3 CNN Actualitate Răzvan Savaliuc: Plângerea lui Bendei e o formalitate, el se victimizează ca şi când cineva l-a învăţat cum să facă acest lucru

Răzvan Savaliuc: Plângerea lui Bendei e o formalitate, el se victimizează ca şi când cineva l-a învăţat cum să facă acest lucru

Răzvan Savaliuc: Plângerea lui Bendei e o formalitate, el se victimizează ca şi când cineva l-a învăţat cum să facă acest lucru
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    02 Oct 2013   •   20:59

Jurnalistul Răzvan Savaliuc consideră că plângerea penală a lui Ioan Bendei a fost doar o formalitate, astfel că începerea penală împotriva Antenelor nu a fost demarată după plângerea administratorului RCS&RDS. Mai mult, reprezentantul companiei de cablu se victimiza ca şi când cineva l-a învăţat să facă acest lucru, mai apreciază Savaliuc.

 
Ziaristul a făcut această declaraţie, după ce publicaţia luju.ro, la care este senior editor, a scris că dosarul împotriva Antenelor a fost o operaţiune SRI executată de DNA.
 
"Plângerea lui Bendei este o formalitate ca să se acopere... Din stenogramele din rechizitoriu văd că Bendei provoacă discuţii şi se victimizează ca şi când cineva l-a învăţat cum să ducă un dialog ca să se vadă că e temător. Se vede un om care nu numai că nu e victimă, dar pozezaă în victimă şi conduce discuţia în sensul încropirii unui dosar de şantaj", a spus Răzvan Savaliuc, miercuri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 
Jurnalistul a făcut referire în acest caz şi la preşedintele Traian Băsescu şi la faptul că SRI este în subordinea preşedintelui.
 
"Nu pot să nu mă gândesc decât la Traian Băsescu şi la faptul că a nominalizat Antenele, iar SRI funcţionează în directa subordine a lui Traian Băsescu. Mă gândesc dacă nu cumva există o legătură directă şi dacă nu cumva SRI s-a apucat să facă acest dosar dinainte, după care a furnizat elementele Parchetului care să ducă la încropirea unui dosar.
 
Dezvăluirea a fost făcută de luju.ro, după ce s-a spus că plângerea penală a Antenelor a fost declanşată de plângerea lui Ioan Bendei
 
"O demonstraţie cât se poate de clară a faptului că DNA nu a deschis dosarul împotriva Antenelor şi familiei Voiculescu în urma plângerii de şantaj a directorului RCS&RDS, Ioan Bendei, din 19 aprilie 2013, se regăseşte la fila 81 din rechizitoriul procurorilor. 
 
Aici se menţionează, negru pe alb, existenţa unui mandat de siguranţă naţională, cerut de SRI şi acordat de Înalta Curte de Casaţie în luna martie 2013, cu mai bine de o lună înainte de plângerea-denunţ a administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, despre care procurorii susţin că a stat la baza dosarului. 
 
Ce caută un mandat de siguranţă naţională într-o cauză de presă, care nu are nicio legatură cu vreo infracţiune din categoria celor care vizează siguranţa naţională şi de ce Înalta Curte a aprobat un asemenea mandat?", scrie sursa citată.
 


 
 


 


 

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close