Antena 3 CNN Actualitate Reacția de milioane a unui fermier austriac când a gustat pentru prima dată brânză românească

Reacția de milioane a unui fermier austriac când a gustat pentru prima dată brânză românească

Reacția de milioane a unui fermier austriac când a gustat pentru prima dată brânză românească
Sursa foto: foto: agrointel.ro
04 Oct 2017   •   09:04

Johann Fischhofer este un fermier austriac umblat în lume, cu o afacere de familie prosperă într-o mică localitate din Alpi numită Tiefgraben.

Credea că le-a văzut și mai ales le-a gustat pe toate în materie de brânză, mai ales de brânză maturată, scrie agrointel.ro.

În Alpi, brânza este regină. Nu pleacă din ferme cu mai puțin de 13 euro kilogramul. Astfel, deși scopul vizitei în Austria a fost acela ca fermierii români să învețe cum să facă brânză maturată, în final, austriacul a fost cel care a trăit experiența vieții lui.

Johann a avut o surpriză de proporții când un fermier din Covasna a scos din ”traistă” trei sortimente de brânză maturată. Modest, producătorul din România i-a dat ”omologului” austriac să deguste ce se produce în Carpați: o brânză maturată în vin roșu, o brânză maturată simplă și una afumată.

”Este cea mai bună brânză pe care am gustat-o vreodată până acum, este mai bună și decât brânza pe care o fac eu aici. În ceea ce privește brânza în vin pot spune că este extrem de aromată, iar gustul este unic. Nu știam că români fac o brânză așa de bună. Nu pot spune altceva decât că am gustat o brânză de calitatea superioară, nu cred că mulți austrieci pot face o astfel de brânză”, a declarat Johann Fischhofer.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close