Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: Reacția intermediarului din reportajul Sky News. ”Au spus că filmează un documentar, cu personaje fictive”

100 de minute: Reacția intermediarului din reportajul Sky News. ”Au spus că filmează un documentar, cu personaje fictive”

100 de minute: Reacția intermediarului din reportajul Sky News. ”Au spus că filmează un documentar, cu personaje fictive”
Sursa foto: Foto: captura Antena 1
10 Aug 2016   •   16:48

Percheziţii de amploare au avut loc în acesta noapte în şapte locaţii din Bistriţa Năsăud şi Târgu Mureş, în dosarul traficului de arme deschis de DIICOT după ancheta celor de la Sky News. Un bărbat a fost adus aseară la Bucureşti pentru audieri. Alţi 4 suspecţi urmează să ajungă în faţa procurorilor. Poliţiştii au fost cei care i-au identificat pe aceştia.

Procurorii DIICOT spun că filmarea a fost o înscenare, că bărbaţii au fost plătiţi şi că li s-au dat inclusiv replicile pe care trebuiau să le spună în faţa camerelor.

Stuart Ramsay, jurnalistul care a realizat pentru Sky News reportajul despre traficul de arme, neagă că a fost o înscenare. El spune că nu a plătit pe nimeni ca să pozeze în traficant şi că a plătit doar serviciile de traducător.

”I-am plătit suma care se dă de obicei unui simplu producător pentru o zi de lucru, adică 250 de euro. Atât i-aş da unui traducător şi exact asta a făcut pentru mine. Oamenii vor spune că am plătit pentru ce s-a întâmplat, că a fost o înscenare”, a spus jurnalistul.

Intermediarul filmului, cel plătit pentru traducere, îi contrazice însă pe Ramsay. Aşa zişii traficanţi au fost anunţaţi că se filmează un documentar și că ar fi existat o întreagă regie.

”Mi-au spus să nu-mi fac griji că la momentul difuzării va apărea la sfârșit toate persoanejele sunt fictive și sunt cu caracter informativ. Mi-au scris pe hârtie niște întrebari pe care eu urmam să le prezint, întrebari la care ei aveau și răspunsurile”, a spus acesta.

În ciuda dovezilor ca totul a fost o înscenare, televiziunea SkyNews îi ia apărarea lui Ramsay.

×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close