Antena 3 CNN Actualitate Reacția șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după autodenunțul lui Ghiță: Nu am plagiat. Sunt afirmații defăimătoare

Reacția șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după autodenunțul lui Ghiță: Nu am plagiat. Sunt afirmații defăimătoare

Reacția șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după autodenunțul lui Ghiță: Nu am plagiat. Sunt afirmații defăimătoare
de M.Z.    |    27 Sep 2016   •   20:39

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a reacționat marți seara, după autodenunțul depus de Sebastian Ghiță, și a spus, despre teza ei de doctorat, că nu este plagiat.

”Cu referire la teza de doctorat Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal, țin să precizez că aceasta este o lucrare care îmi aparține în totalitate și că nu am plagiat. De altfel, acest lucru l-am susținut de la prima apariție, încă din anul 2012, în spațiul public a afirmațiilor denigratoare de acest tip”, a spus șefa DNA, potrivit unui comunicat al biroului de presă, prezentat marți, la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.

 

Comunicatul DNA

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, cu referire la informația potrivit căreia deputatul GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN (inculpat în mai multe dosare penale) s-a prezentat marți la sediul Parchetului General, susținând că depune un autodenunț în care arată că el și mai mulți demnitari ai statului român au falsificat și măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită punctul de vedere al procurorului șef al instituției:

În situația în care este depusă o sesizare de orice natura (denunț, autodenunț, plângere), este obligația procurorilor să verifice și să clarifice, în raport cu prevederile legii, toate aspectele sesizate și să dispună măsurile legale.

Cu referire la teza de doctorat Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal, țin să precizez că aceasta este o lucrare care îmi aparține în totalitate și că nu am plagiat.

De altfel, acest lucru l-am susținut de la prima apariție, încă din anul 2012, în spațiul public a afirmațiilor denigratoare de acest tip: http://www.mpublic.ro/presa/2012/c_18_05_2012_3.htm.

Afirmațiile defăimătoare ale persoanelor cercetate de DNA, de o vehemență fără precedent în acest an, au făcut obiectul sesizărilor înaintate Consiliului Superior al Magistraturii care a constatat că acestea aduc atingere prestigiului și credibilității magistraților.

Mai mult decât atât, în raport cu luările de poziție anterioare ale lui Ghiță Sebastian Aurelian, în care a făcut alegații cu privire la investigațiile penale desfășurate de procurori, DNA a sesizat, în acest an atât pe Procurorul general al Parchetului de pe Înalta Curte de Casație și Justiție cât și Consiliul Superior al Magistraturii.
 

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

Citiți și Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close