Antena 3 CNN Actualitate Detalii din planul secret al lui Putin dezvăluite de un fost ofiţer de informaţii Rusia-Ucraina

Detalii din planul secret al lui Putin dezvăluite de un fost ofiţer de informaţii Rusia-Ucraina

Rebekah Koffler, autoarea cărții "Putin's PlayBook" şi fost ofițer de informaţii pe Rusia-Ucraina US Defence Intelligence Agency, a vorbit despre planul secret al lui Vladimir Putin într-un interviu acordat în exclusivitate realizatorului Antena 3 Andreea Sava.

Detalii din planul secret al lui Putin dezvăluite de un fost ofiţer de informaţii Rusia-Ucraina
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Sava    |    10 Apr 2022   •   00:07

Rebekah Koffler s-a născut în Uniunea Sovietică şi ulterior s-a stabilit în SUA. Acolo a devenit ofițer de informaţii Rusia-Ucraina pentru US Defence Intelligence Agency. Astfel, ea a avut acces la toate datele despre Rusia şi planul lui Vladimir Putin, iar în cadrul unui interviu exclusiv pentru Antena 3 a făcut câteva precizări referitoare la războiul Rusiei în Ucraina. 

Reamintim că luni, preşedintele Zelenski a vorbit în plenul Parlamentului din România şi a spus că Ucraina nu este singura țintă a lui Vladimir Putin, ci şi alte ţări ar putea deveni ţinte pentru Rusia. 

De asemenea, în urmă cu câteva zile, premierul Poloniei a spus că dacă Putin învinge în Ucraina după Kiev ar putea urma Varşovia, Bucureşti şi poate Berlin.

Întrebată dacă Ucraina este doar un punct de plecare pentru Putin care, de fapt, ar avea un plan mult mai mare, Rebekah Koffler autor şi fost ofițer de informaţii pentru US Defence Intelligence Agency a spus:

"Nu sunt de acord cu declaraţiile preşedintelui Zelenski. Nu, România nu este parte din plan şi nici Polonia nu este, dar Putin are un plan mai cuprinzător. În această privință, preşedintele Zelenski are dreptate. Uitați care este planul lui Putin. 

Preşedintele Putin s-a decis că trebuie să reconstruiască ceea ce Rusia numește perimetru strategic de securitate prin reîntregirea fostelor state sovietice sub controlul Rusiei.

De ce? E vorba de o problemă de securitate. Distanța dintre forţele NATO şi St. Petersburg, care este cel mai mare oraş din Rusia, s-a redus de la 1.000 de mile cât era la sfârşitul Războiului Rece, la 100 de mile astăzi. Este aceeași distanță ca între Washington şi New York. 

Deci acesta este motivul suprem pentru acest război, de aceea a trasat acestă linie", a spus Rebekah Koffler fost ofițer de informaţii pe Rusia-Ucraina US Defence Intelligence Agency

Întrebată apoi ce l-a determinat pe Putin să înceapă acest război tocmai acum, mai ales că l-a creat în urmă cu mulţi ani, Rebekah Koffler a spus: 

"Lucrează la acest plan încă de când a devenit preşedintele Rusiei, în anul 2000. A fost reales de 4 ori, deci primul obiectiv strategic este de a schimba finalul Războiului Rece şi de inversa prăbușirea Uniunii Sovietice care a avut loc în 1991.

El ar vrea să reintegreze statele post sovietice Ucraina, Belarus, Georgia, Moldova înapoi sub controlul Moscovei într-un fel de alianță supra-națională, dar nu precum UE sau NATO.

Rusia are deja o organizație care s-a ridicat ca o contra măsură pentru NATO. Se numește SCTO- Organizația Tratatului de Securitate colectivă.

Deci el îşi dorește ceva mai puternic, vrea ca Rusia să fie forţa dominantă în alte alianțe care chiar şi azi se numesc UNIUNEA. Numele complet este Uniunea Economică Eurasia.

Deci vedem paşii pe care Rusia i-a făcut pentru a crea acesta uniune. Acesta este planul. Putin nu are alt plan de a cuceri lumea, Putin este adeptul unei politici realiste.

Politica realistă înseamnă echilibrarea puterilor", a mai explicat  Rebekah Koffler fost ofițer de informaţii pe Rusia-Ucraina US Defence Intelligence Agency

Mai multe detalii despre din planul secret al lui Putin vedem, pe larg, în materialul de mai jos: 

×
Subiecte în articol: Rebekah Koffler Vladimir Putin NATO
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close