x close

Record ISTORIC de temperatură scăzută, la Miercurea Ciuc

de G.S.    |    05 Oct 2013   •   10:22
Cele mai scăzute temperaturi în zonele locuite din ţară s-au înregistrat, sâmbătă dimineata, în judeţul Harghita, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 9 grade Celsius la Miercurea Ciuc.
Dimineaţa de sâmbătă a fost cea mai rece din actualul sezon, temperaturile scăzând cu cel puţin opt grade Celsius de la o zi la alta, apropiindu-se de limita gerului în Miercurea Ciuc.
Meteorologul Tanko Karoly, de la Staţia Meteorologică Miercurea Ciuc, a declarat că temperatura de minus 9 grade Celsius a fost înregistrată în municipiul reşedinţă de judeţ în jurul orei 6.30, conform Mediafax.
"Este cea mai scăzută temperatură pe care am înregistrat-o în sezonul actual. La Miercurea Ciuc, minima a fost de minus 9 grade Celsius", a precizat Tanko Karoly.
La Joseni, meteorologii au măsurat minus 7 grade Celsius, iar la Topliţa minus 6,4 grade.
Temperatura a coborât sub limita îngheţului şi la Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au indicat o minimă de minus 5 grade Celsius, iar termometrele de la Staţia Meteo Bucin au măsurat minus 4 grade.
Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1988, în vreme ce maxima absolută, de 30,6 grade, a fost înregistrată în octombrie 1952, în aceeaşi localitate.
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati