Antena 3 CNN Actualitate Recursul din cazul Zambaccian a fost amânat. Adrian Năstase, la Curtea Supremă: Am venit cu speranţa că lucrurile se vor clarifica

Recursul din cazul Zambaccian a fost amânat. Adrian Năstase, la Curtea Supremă: Am venit cu speranţa că lucrurile se vor clarifica

Recursul din cazul Zambaccian a fost amânat. Adrian Năstase, la Curtea Supremă: Am venit cu speranţa că lucrurile se vor clarifica
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    13 Mai 2013   •   08:23

Adrian Năstase s-a prezentat astăzi la Curtea Supremă pentru recursul din cazul Zambaccian, dosar în care este judecat împreună cu Dana Năstase .

UPDATE 10:15Recursul din cazul Zambaccian, dosar în care Adrian Năstase este judecat împreună cu soţia sa, a fost amânat pentru data de 3 iunie.


Întrebat dacă are o strângere de inimă pentru faptul că se întoarce la instanţa care l-a trimis după gratii, fostul premier a spus că este absolut convins că şi în acest dosar, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul dosarului în care a fost achitat, "probele care au fost evidente şi la instanţa de fond vor prevala şi, în recursul acesta, achitarea va fi reconfirmată".

"Dosarul Zambaccian este un dosar în care au fost unite nenumărate resturi de dosare şi de aceea au fost multe chestiuni de clarificat", a declarat Adrian Năstase.

Procurorii DNA susţin că Adrian Nastase ar fi primit, prin intermediul soţiei sale, foloase necuvenite în valoare de 630.000 de euro. Acestea ar reprezenta contravaloarea unor bunuri importate din China, precum şi contravaloarea unor lucrări efectuate la mai multe imobile ale familiei Năstase.

Dosarul Zambaccian a ajuns pe rolul Completului de cinci judecători al Instanţei Supreme după ce procurorii DNA au atacat cu recurs decizia de achitare din martie 2012, dată completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close