Antena 3 CNN Actualitate Recursul lui Bercea Mondial: Victima s-a răzgândit şi a declarat că nu interlopul l-a înjunghiat

Recursul lui Bercea Mondial: Victima s-a răzgândit şi a declarat că nu interlopul l-a înjunghiat

Recursul lui Bercea Mondial: Victima s-a răzgândit şi a declarat că nu interlopul l-a înjunghiat
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Feb 2011   •   11:26

Victima lui Bercea Mondial şi-a schimbat declaraţia şi susţine că nu acesta l-a înjunghiat. Victima susţine că a dat vina pe Bercea pentru că era sub influenţa anesteziei. Bercea a declarat în faţa magistraţilor că este nevinovat. Curtea de Apel Craiova judecă miercuri recursul lui Bercea Mondial la decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Pe lângă acuzaţia de tentativă de omor, interlopul mai este cercetat şi infracţiuni eonomice cu prejudicii de milioane de euro. Dosarele sale de evaziune fiscală şi spălare de bani sunt pe masa procurorilor de ani de zile. Nimeni nu îndrăznea însă să-l cerceteze pe Bercea pentru că era hărţuit şi ameninţat cu moartea, spun mai mulţi oficiali din Olt.

Mercedes s-a răzgândit: Nu Bercea m-a înjunghiat

 


Filmat în timp ce a injunghiar un consilier. Imaginile au dispărut

Bercea Mondial a scăpat şi în dosarele în care era acuzat de violenţă. A fost filmat în timp ce înjunghia un consilier, însă imaginile au dispărut de la dosar. Primarul Slatinei a văzut filmul şi se întreabă public: unde sunt imaginile?

În 2005, Direcţia Finanţelor Publice Olt şi serviciul economic al poliţiei din Slatina au dovedit că Bercea Mondial a prejudiciat statul român cu peste 72 de miliarde de lei. S-a lucrat la dosar mai bine de 6 luni. Disperat că cei care îl anchetau nu cad cu el la pace, Bercea Mondial i-a ameninţat cu moartea.
 


A ridicat zeci de clădiri fără autoritzaţii

Într-un final, dosarul în care era cercetat Bercea Mondial a ajuns pe masa procurorilor DIICOT şi acolo a rămas. Probleme cu interlopul au avut şi reprezentanţii Primăriei Slatina. Bercea a ridicat zece clădiri în oraş fără autorizaţii. Primaria se judecă de şapte ani cu el.

Se pare însa că lui Bercea prefera violenţa. În 2009 a injunghiat un consilier local iar momentul a fost filmat. Cu toate astea, a reusit să găsească înţelegere acolo unde trebuia şi imaginile au dispărut de la dosar.

Bercea Mondial este cercetat acum în doar şase dosare penale.

×
Subiecte în articol: Bercea Mondial recurs Craiova
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close