Antena 3 CNN Actualitate Reducerea TVA la alimente, măsură promovată de Dan Voiculescu încă din 2005

Reducerea TVA la alimente, măsură promovată de Dan Voiculescu încă din 2005

Reducerea TVA la alimente, măsură promovată de Dan Voiculescu încă din 2005
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Apr 2015   •   08:34

Ideea reducerii TVA la alimente la 9% a fost promovată pentru prima dată în 2005, de fondatorul Partidului Conservator, profesorul Dan Voiculescu.  Un an mai târziu, acesta a înaintat Parlamentului un proiect de lege care prevedea reducerea TVA la alimentele de bază.

Documentul a trecut de Senat, dar n-a primit avizul camerei deputaţilor. Timp de 9 ani, Voiculescu a susţinut fără încetare reducerea TVA la alimente.

Reducerea TVA-ului la alimente
este o realizare pentru care Dan Voiculescu îl felicită pe premier. Încă din 2005 preşedintele fondator al Partidului Conservator cere guvernelor această măsură.

"Sunt convins că reducerea cotei TVA la alimente este în beneficiul românilor şi mai ales a celor care cântaresc cu atenţie coşul zilnic. Măsura va duce la creşterea consumului şi va determina stimularea producţiei şi revitalizarea procesului economic într-un sector atât de important cum este cel al industriei alimentare", scrie Dan Voiculescu pe blog.

Dan Voiculescu a fost cel care a discutat pentru prima oară în 2005 cu reprezentanţii industriei alimentare despre reducerea TVA-ului la alimentele de bază.

În 2006, preşedintelele fondator al Partidului Conservator a înaintat Parlamentului un proiect de lege care prevedea reducerea TVA la alimentele de bază pentru a stimula consumul, dar şi pentru a reduce considerabil evaziunea fiscală în domeniul alimentar. Legea nu a trecut însă de camera deputaţilor, deşi primise avizul senatului.

Şi după reducerea TVA-ului la pâine, Dan Voiculescu a insistat că guvernanţii trebuie să reducă această taxă şi la acelelate alimente. În încercarea de a convinge guvernanţii de necesitatea reducerii cotei TVA-ului la alimente, pe 20 ianuarie 2015, Dan Voiculescu i-a transmis o scrisoare şi premierului Victor Ponta.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close