Antena 3 CNN Actualitate Regele Cioabă îşi transformă casa în obiectiv turistic

Regele Cioabă îşi transformă casa în obiectiv turistic

Regele Cioabă îşi transformă casa în obiectiv turistic
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Ian 2011   •   19:52

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă afirmă că foarte mulţi turişti sunt interesaţi de cultura şi tradiţiile romilor şi de aceea vrea să îşi transforme casa în obiectiv turistic, dar şi să deschidă un restaurant cu specific romanes, informează Mediafax.
   
Cioabă a declarat, vineri, că nu toate zonele locuinţei vor fi deschise publicului, dar vizitatorii vor putea vedea mai multe încăperi, printre care fostul birou al tatălui său, Ion Cioabă.
   
În plus, vor putea admira obiecte specifice etniei rome şi însemne ale familiei "regale": sceptrul de aur, coroana cu pietre preţioase, realizată tot din aur, şi tronul.
   
Autointitulatul rege al romilor a afirmat că cei interesaţi vor plăti bilet pentru a vedea locuinţa sa, dar suma nu a fost încă stabilită.
   
Florin Cioabă a spus că va deschide şi un restaurant cu specific romanes în apropierea locuinţei sale, pentru ca turiştii să poată aprecia bucătăria tradiţională.
   
"Ne-am gândit să dăm drumul şi la un restaurant cu specific romanes în care să fie ascultată muzică autentică. Va fi un restaurant fără alcool, dar cu produse tradiţionale de bucătărie",  spus Cioabă.
   
Potrivit acestuia, în restaurantul romanes se va găti şi servi mâncare în vase de cupru, realizate de către reprezentanţii etniei.
  
  "În toate restaurantele din afară se găteşte în vase de cupru, pentru că acestea nu schimbă gustul mâncării, dimpotrivă îi dă un gust foarte plăcut. Vasele vor fi realizate de către romii noştri. De exemplu, cea mai bună cafea se poate face în ibrice din cupru, la nisip, romii noştri fiind adevăraţi maeştri în realizarea lor", a afirmat Cioabă. 
   
Cioabă a spus că astfel turiştii vor vedea şi părţile bune ale romilor şi nu îi vor mai considera doar nişte infractori.
   
Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că este posibil ca un asemenea proiect să aibă succes.
   
"Având în vedere că există turişti cu foarte multe preferinţe, există posibilitatea ca acest palat să fie introdus în anumite circuite de vizitare ale oraşului Sibiu, turiştii descoperind astfel atât tradiţiile româneşti, cât şi tradiţiile romanes. Probabil turiştii străini vor fi cei mai încântaţi de noutăţile din peisajul sibian", a declarat Alina Deaconu, reprezentanta unei agenţii de turism din municipiul Sibiu.
   
Florin Cioabă nu a precizat însă nici data de la care va putea fi vizitată locuinţa sa, nici data la care preconizează că va fi deschis restaurantul.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close