Antena 3 Actualitate REGELE MIHAI A MURIT! Interviu document cu Regele Mihai I, realizat în 1994

REGELE MIHAI A MURIT! Interviu document cu Regele Mihai I, realizat în 1994

05 Dec 2017   •   13:39

REGELE MIHAI A MURIT! În 2014, Mihai Gâdea a prezentat la "Sinteza Zilei", de la Antena 3, un interviu document realizat de jurnalista Marilena Rotaru cu Regele Mihai I, în august 1994.

"Am vrut neapărat ca acum, deşi mi se pare normal ca nu numai atunci când se împlinesc date rotunde, ci atâta vreme cât avem vocea istoriei lângă noi, când avem conducătorul românilor care iubeşte cel mai mult acest popor, să auzim vocea sa", a spus Marilena Rotaru, la Antena 3, arătând totodată că nicio altă televiziune, în afară de Antena 3, nu a fost interesată să difuzeze acest interviu cu Regele Mihai.
 


Gâdea a redifuzat şi imaginile document cu momentul întoarcerii Regelui Mihai şi Reginei Ana de pe aeroportul Henri Coandă, în octombrie 1994, în a doua tentativă a familiei regale de a reveni în ţară.


În urmă cu 70 de ani, tânărul Rege al României îi întoarcea spatele celui mai sângeros Dictator al istoriei - Adolf Hitler. Tot atunci, el a decis demiterea şi arestarea lui Ion Antonescu, a dispus încetarea imediată a colaborării României cu Puterile Axei şi începerea tratativelor de armistiţiu cu Aliaţii şi de colaborare militară cu Uniunea Sovietică.

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I Mihai Gâdea Sinteza Zilei

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close