Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX, 1 OCTOMBRIE. Mare sărbătoare pentru creștini

CALENDAR ORTODOX, 1 OCTOMBRIE. Mare sărbătoare pentru creștini

CALENDAR ORTODOX, 1 OCTOMBRIE. Mare sărbătoare pentru creștini
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro
30 Sep 2018   •   21:47

CALENDAR ORTODOX, 1 OCTOMBRIE. Acoperamantul Maicii Domnului este sarbatoarea randuita de Biserica in amintirea aratarii Maicii Domnului in biserica din Vlaherne. Pe 1 octombrie 911, se facea priveghere in aceasta biserica, pentru salvarea cetatii care era asediata. La ora patru dimineata, Maica Domnului s-a aratat inaintea poporului, stand in vazduh si rugandu-se cu lacrimi. Sfantul Acoperamant era tinut in maini deasupra capetelor credinciosilor. In jurul ei se aflau apostolii, sfintii si mucenicii.

CALENDAR ORTODOX, 1 OCTOMBRIE.  Sfantul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis catre ucenicul sau iubit, Epifanie: "O vezi, frate, pe Imparateasa si Doamna tuturor cum se roaga pentru intreaga lume?" Iar Epifanie a zis: "O vad, Parinte, si ma minunez!".

CALENDAR ORTODOX, 1 OCTOMBRIE. Acesta este evenimentul pe care il prazanuieste Biserica astazi, spre a ne aminti ca prin nevointa si rugaciune, putem primi si noi, in greutatile vietii noastre, neincetatul ajutor al Maicii Domnului.

CALENDAR ORTODOX, 1 OCTOMBRIE. Amintim ca 1 octombrie este si Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice. Ea a fost stabilita in mod oficial in sesiunea ONU din decembrie 1991, la propunerea lui Arghir Anastasios, profesor la Universitatea din Atena.

×
Subiecte în articol: calendar ortodox
Parteneri
Avertizare meteo | Frig şi ploi în următoarele săptămâni, în România
x close