Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 19 mai. Ce sfânt este sărbătorit astăzi

Calendar ortodox 19 mai. Ce sfânt este sărbătorit astăzi

Calendar ortodox 19 mai. Sfantul Patrichie a vietuit in primul secol crestin, in cetatea Prusa din Asia. Ca episcop al acestei cetati, a convertit multe persoane la credinta in Hristos.

Calendar ortodox 19 mai. Ce sfânt este sărbătorit astăzi
Sursa foto: Foto: doxologia
19 Mai 2020   •   00:30

In timpul imparatului Iulian Apostatul, Sfantul Patrichie a fost aruncat de pagani in ape fierbinti. Sfantul, fiind aruncat, a strigat: "Doamne Iisuse Hristoase, ajuta robului Tau!" Cand l-au aruncat si a cazut in apa, picaturile care au sarit din acel izvor i-au oparit pe cei de fata, in vreme ce el a iesit nevatamat. In urma acestei minuni, ighemonul Iulie a poruncit ostasilor sa il scoata pe Sfantul Patrichie din apa si sa-i taie capul cu toporul, asemeni si preotilor Acachie, Menandru si Polien.

Calendar ortodox 19 mai. Troparul Sfântului Mucenic Patrichie

Glasul 4

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Calendar ortodox 19 mai. Condacul Sfântului Mucenic Patrichie

Glasul 4

Ca o sfinţită vistierie a lui lisus, Patrichie, Biserica primind trupul tău, bucurându-se strigă ţie: prin tine toată lumea în pace adâncă se ţine, şi se acoperă de tot eresul nevătămată ca o nebiruită.

Tot astazi, facem pomenirea:

- Cuviosului Memnon;

- Sfantului Dimitri Donskoi, Mare Cneaz al Moscovei;

- Sfantului Mucenic Arolot;

- Sfintei Chiriachi;

- Sfintei Mucenite Teotimi.

×
Subiecte în articol: Calendar ortodox 19 mai
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close