Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce s-ar fi întâmplat dacă Iisus nu ar fi fost răstignit, iar în locul său ar fi murit pe cruce tâlharul Baraba

Ce s-ar fi întâmplat dacă Iisus nu ar fi fost răstignit, iar în locul său ar fi murit pe cruce tâlharul Baraba

Ce s-ar fi întâmplat dacă Iisus nu ar fi fost răstignit, iar în locul său ar fi murit pe cruce tâlharul Baraba
Sursa foto: foto: Pixabay.com
21 Apr 2017   •   15:36

Cu toții știm că în Vinerea Neagră Iisus Hristos a fost judecat și apoi răstignit pre cruce. Ce s-ar fi întâmplat însă dacă iudeii ar fi cerut ca Iisus Hristos să fie eliberat și Baraba răstignit. Cum s-ar fi schimbat istoria creștinismului? Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a spus pentru Iași TV Life  că indiferent de scenariu, Iisus tot ar fi fost ucis de iudei.

''Putea să se întămple tot atunci, pentru că Dumnezeu ar fi rânduit ca furia iudeilor și pornirea lor asupra lui Iisus care le umbea legea iudaică și îi încurca pe ei în lucrarea lor pământească să vină și să-i omoare din furie - fără prezența lui Baraba sau eliberarea lui. Putea să fie răstignit și Hristos și Baraba'', a spus părintele Calistrat.  

Părintele Calistrat a explicat și de ce iudeii au ales ca Iisus să fie omorât și nu tâlharul Baraba.

''Aici a fost un act de slabiciune al poporului lui Israel care și el la rândul lui era complăcut în căderi și obișnuințe și niciodată nu l-ar fi ales pe Hristos'', afirmă preotul.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close